Rozrywka

10 najlepszych nowych restauracji w metrze Detroit na rok 2024

  • 10 marca, 2024
  • 8 min read
10 najlepszych nowych restauracji w metrze Detroit na rok 2024


Program Detroit Free Press/Metro Detroit Chevy Dealers Restaurant of the Year 2024 świętuje dekadę umieszczania na listach 10 najlepszych.

Tegoroczna lista, zmieniona w tym roku na listę 10 najlepszych nowych restauracji i doznań kulinarnych, odzwierciedla ewolucję programu, który obejmuje tradycyjne restauracje stacjonarne, a także pop-upy, food trucki, rzemieślnicze bary koktajlowe, piekarnie, wybitni szefowie kuchni oraz każde miejsce lub osoba przywożąca wybitne jedzenie na teren Detroit.

W tegorocznych zajęciach łączna liczba 10 najlepszych laureatów wzrosła do 100. Przed nami kolejna dekada kulinarnej doskonałości.

Za pokrytymi graffiti drzwiami niepozornego magazynu Eastern Market, zaledwie kilka kroków od najdłużej działających targów mięsnych w mieście, znajduje się Midnight Temple, skarbnica indyjskich tradycji, zarówno kulinarnych, jak i nie tylko. Na szczycie stromych schodów wyłożonych żywymi sari w kolorze kamieni szlachetnych, odcieniach rubinów i szafirów, szmaragdów i ametystów znajduje się majestatyczna jadalnia wypełniona indyjską ikonografią i hinduskimi relikwiami, ozdobnymi latarniami i chrupiącym palak chaat odzianym w chłodny jogurt i słodki sos tamaryndowy tak smaczny, że połkniesz całą miskę.

Przeczytaj całą recenzję na stronie Midnight Temple.

Nr 9: Tajna piekarnia, Ferndale

Kiedy w 2018 roku Maxwell Leonard zakładał Tajną Piekarnię w swojej domowej kuchni w Hamtramck, szybko przekonał się, że pewnym sposobem na rozpowszechnienie informacji o nowej firmie spożywczej jest powiedzenie ludziom, że to tajemnica. Trudno utrzymać chleb i ciastka Leonarda w tajemnicy. W świecie, w którym pakowane bułki i krojony chleb stały się podstawowymi produktami w domowej kuchni, obecność piekarni serwującej chleb tak świeży, że poparzy palce, gdy podaje go szef kuchni, jest mile widzianym dodatkiem. Podczas gdy klienci byli pod wielkim wrażeniem wizyt w podziemnej piekarni, sąsiedzi Leonarda byli pod mniejszym wrażeniem. Skarga dotycząca uciążliwości zmusiła cukiernika do zaprzestania prowadzenia działalności domowej, ale ostatecznie doprowadziła do ekspansji Secret Bakery na przestrzeń handlową w Ferndale, gdzie zachował on tajemniczy klimat, który ukształtował tożsamość piekarni.

Przeczytaj całą recenzję na stronie Secret Bakery.

Nr 8: Shell Shock’d Tacos, Detroit

Shell Shock’d Tacos, miejsce, w którym meksykańskie jedzenie uliczne spotyka się z kulturą uliczną Detroit, tworząc ostrą fuzję odważnych smaków i fajnej dziecięcej atmosfery. Gdzie birria tacos serwowane są w rytm hiphopowych melodii odtwarzanych przez system dźwiękowy, a meksykańska kukurydza uliczna jest przyprawiona jak skrzydełka cytrynowo-pieprzowe. „Jesteśmy inspirowani latynoską kuchnią uliczną w stylu Detroit” – powiedział współwłaściciel Shell Shock, Cedric Andrews. „Bierzemy historię kultury łacińskiej i szanujemy ją, ale jesteśmy Detroit i jedną rzeczą, która jest dla nas bardzo ważna, jest profil smakowy reprezentowanego Detroit”.

Warto przeczytać!  Jason Derulo musi ścigać się z czasem, aby być w formie na główny pokaz Super Bowl

Przeczytaj pełną recenzję na temat Shell Shock’d Tacos.

Szef kuchni roku nr 7: Aaron Cozadd, Detroit

Szef kuchni i partner Vigilante, Aaron Cozadd, zaczął gotować w wieku 16 lat, a następnie zdobył wykształcenie w The Culinary Institute of America w Hyde Parku w stanie Nowy Jork – jedynie atrakcyjność kariery w hotelarstwie dla Cozadda była po części większa niż w branży restauracyjnej cechy toksyczne. Cozadd, wokalista, gitarzysta rytmiczny i frontman zespołu punkrockowego, aspirował do prowadzenia szybkiego życia i imprezowania jak gwiazda rocka, a praca w restauracjach umożliwiła tę ścieżkę. Ostatecznie Cozadd włamałby się do branży i wpadł w te same pułapki uzależnienia od narkotyków i alkoholu, w jakie wpada wielu pracowników restauracji w całym kraju. Podczas pobytu w więzieniu hrabstwa Oakland Cozadd zobowiązał się do życia w trzeźwości i stworzył restaurację, która wspierałaby potrzeby zdrowiejących uzależnionych, takich jak on i wielu jego kolegów. Ta restauracja to Vigilante Kitchen and Bar. Szef kuchni Cozadd został Szefem Roku 2024 Detroit Free Press/Metro Detroit Chevy Dealers za swoje zaangażowanie w tworzenie zdrowego środowiska pracy dla pracowników restauracji w procesie zdrowienia z uzależnień i nadużywania substancji.

Przeczytaj pełny profil Aarona Cozadda.

Nr 6: Perydot, Ann Arbor

Wpływy wietnamskie dominują w menu dań i napojów w Peridot. Smażone skrzydełka kurczaka zanurzane są w słodko-pikantnej polewie z karmelizowanego sosu rybnego, a koktajle nawiązują do tropików Wietnamu z alkoholami z trzciny cukrowej i agawy, takimi jak rum i tequila, zmieszanymi z owocami tropikalnymi, takimi jak hibiskus, ananas i tamaryndowiec. Choć jest to całkowicie nowa koncepcja, Peridot jest pomysłem Watershed Hospitality Group i Duc Tang, wieloletnich restauratorów Ann Arbor. Watershed to grupa stojąca za kultowym barem koktajlowo-whisky The Last Word w Ann Arbor w centrum miasta, natomiast Tang prowadzi panazjatycką restaurację Pacific Rim by Kana od ponad dwudziestu lat. Zespół połączył siły, aby opracować nowy lokal, który zaspokajałby zapotrzebowanie na lokal kładący równy nacisk na jedzenie i napoje.

Warto przeczytać!  Matt Rife ostro skrytykowany za rzekome powiedzenie 6-latkowi, że jego mama kupuje mu prezenty tylko z fanami

Przeczytaj pełną recenzję na temat Peridot.

Nr 5: Food truck Tacos Hernandez

Diana Gomez postanowiła poszerzyć gamę meksykańskich smaków w Detroit, oferując te same tacos, na których dorastała w El Paso, które czerpią inspiracje z Nowego Meksyku w stanach i północnego Meksyku za granicą. Nie, nie poda Ci porcji kwaśnej śmietany, ale jeśli będziesz potrzebować kremowego dodatku, aby złagodzić szczypanie języka po kęsie ostrego sosu, wręczy Ci łagodną kremę z awokado, która wykona zadanie bez maskowania ciepłe nuty grillowanego kurczaka lub naturalnie słodki nektar gotowanej kapusty. Tak, poda ci burrito, ale nie spodziewaj się kalifornijskiej odmiany cieszącego się uznaniem Chipotle, przepełnionej fasolą ryżową i dowolnymi wypełniaczami. Zamiast tego Gomez poleje wolno gotowany gulasz z mostka, rozpływających się w ustach ziemniaków i chili pasado, ciemny i dymny jak stary kret, na miękką, ręcznie robioną tortillę z białej kukurydzy.

Przeczytaj pełną recenzję na temat Tacos Hernandez.

Nr 4: Le Suprême, Detroit

Żaden projekt nie był bardziej ambitny i imponujący niż Le Suprême w Book Tower. Projekt Book Tower ma na celu ochronę zabytków, w ramach którego rzemieślnicy włożyli wiele wysiłku w odrestaurowanie obiektu, a nacisk na uhonorowanie historii rozciąga się także na Le Suprême, pierwszą restaurację, która została ukończona w odnowionym lokalu. Począwszy od francuskiej restauracji, która honoruje miasto, budynki, które od ponad wieku nazywają domem, świętując jego powstanie jako terytorium Francji. Tutaj, moules marinière podawane są w holenderskim piekarniku, z bulionem umami z winem, masłem, szalotką i tymiankiem wlewanym do każdej onyksowej skorupy. Zielny kawałek masła zsuwa się z gorącego steku na wieszaku na talerz frytek i pstrąg Amandyna zawiera najhojniejszą porcję cienko obranych migdałów, którą będziesz mógł zamówić w dowolnym miejscu w mieście.

Przeczytaj całą recenzję na Le Suprême.

Nr 3: Skórka, Berkley

Po przeciwnej stronie pomalowanej węglem ściany w lokalizacji Mongers’ Provisions w Berkley, ścianie wyłożonej rzędami oliwy z oliwek i papryki w słoikach, znajduje się The Rind, przytulna restauracja i winiarnia z delikatnym żółtym akcentem, serwująca dania od gospodarstwa do stołu. oświetlenie i urocza tapeta ilustrowana rzędami konserw rybnych. Po otwarciu zeszłego lata The Rind wprowadziło dojrzałe, ale swobodne menu dań, które demokratyzuje wino, sery, wędliny i inne tradycyjnie ekskluzywne składniki. Dzięki włączeniu szeregu ofert Mongers firma The Rind może wspierać lokalne, małe firmy zajmujące się tworzeniem produktów rzemieślniczych.

Warto przeczytać!  Byli współgospodarze „GMA3”, Amy Robach i TJ Holmes, przebiegli razem półmaraton w Nowym Jorku pośród romansu: zdjęcie

Przeczytaj całą recenzję na stronie The Rind.

Więcej: Tegoroczna restauracja roku Classic nigdy nie straciła z oczu francuskich korzeni Detroit

Nr 2: Noori Pocha, Clawson

Nowy, rodzinny koreański gastropub w Clawson’s Noori Pocha jest połączony z Noori Chicken, szybko rozwijającą się franczyzą koreańskiej marki smażonych kurczaków, mającą lokalizacje w Michigan i innych częściach kraju. Fizycznie wszystko, co oddziela Noori Pocha i Noori Chicken, to jedne wąskie drzwi, ale cechy, które je wyróżniają, są ogromne. W ciągu dnia goście odwiedzają Noori Chicken ze względu na ochotę na fast food. Około 4:30, trzydzieści minut przed otwarciem Noori Pocha, wokół parametrów budynku tworzy się linia. Każda osoba w tym ambitnym tłumie ma nadzieję zająć jeden z 11 stolików w uroczej przestrzeni, gdzie będzie popijać soju, destylowany spirytus zbożowy i piwa takie jak Cass i Terra lub nosh na słodkie i pikantne bulgogi wypełnione chrupiącą cebulą i plasterki marchewki.

Przeczytaj pełną recenzję na temat Noori Pocha.

Dla abonentów: Restauracja Roku Alpino wnosi do Detroit zagraniczną, a jednocześnie swojską kuchnię

Nr 1: Coeur, Ferndale

Ambicja szefa kuchni Jordana Smitha, by zaprezentować lokal bez fanaberii, nie wskazuje na nieśmiały rodowód. Absolwentka Culinary Institute of America gotowała w największych amerykańskich miastach kulinarnych, w tym w Bostonie, Nowym Jorku i San Francisco, a także pracowała w kuchniach nagrodzonych gwiazdkami Michelin, takich jak Daniel Daniela Bouluda i trzygwiazdkowa ulubienica Kalifornii, Quince. Spędziwszy bardziej kształcące lata w okresie dorastania i nastoletniości w rejonie Detroit, Smith starał się przenieść swoje umiejętności z powrotem do miejsca, w którym czuł się jak w domu. W Coeur, restauracji Ferndale, która została przeniesiona do dawnego bistro Assaggi, wrażliwość Smitha na zachodnie wybrzeże przejawia się w menu opartym na świeżych, sezonowych produktach z farmy i atmosferze swobody.

Przeczytaj całą recenzję na Coeur.


Źródło