Biznes

Australijski szef kuchni pochodzenia indyjskiego zyskuje ogromne wsparcie po wirusowym filmie przedstawiającym puste stoisko i reaguje na ostre komentarze | Trendy

  • 24 maja, 2024
  • 3 min read
Australijski szef kuchni pochodzenia indyjskiego zyskuje ogromne wsparcie po wirusowym filmie przedstawiającym puste stoisko i reaguje na ostre komentarze |  Trendy


Kucharz pochodzenia indyjskiego z Sydney w Australii zdobywa serca w Internecie po tym, jak wirusowe wideo uchwyciło go przy jego stoisku, na którym prezentuje różnorodne indyjskie produkty spożywcze, ale bez klientów.

Zdjęcie przedstawia indyjskiego szefa kuchni w jego pustym stoisku. (Instagram/@thecolonialrestaurants)

W końcu widziano starszego mężczyznę, który szukał schronienia po spakowaniu straganu, gdy zaczęło padać.

Odblokuj wyłączny dostęp do najświeższych wiadomości na temat wyborów powszechnych w Indiach, tylko w aplikacji HT. Pobierz teraz! Pobierz teraz!

„Nasz ukochany szef kuchni @himalayansaltsydney przygotował jedzenie dla mieszkańców Sydney, ale nikt nie przyszedł” – napisała na Instagramie sieć restauracji The Colonial Restaurants z Sydney, wraz z filmem przedstawiającym szefa kuchni Padama Vyasa na stoisku.

„Nikt nie przyszedł spróbować jego jedzenia” – głosi podpis na Instagramie Reels.

Ten sam film, który opublikowała agencja marketingowa z Sydney, zgromadził aż 47,1 miliona wyświetleń (a liczba ta wciąż rośnie).

Spójrz na wideo tutaj:

Choć większość z ponad 18 000 komentarzy pod filmem jest pozytywna i świadczy o wsparciu dla szefa kuchni, garstka użytkowników skrytykowała indyjskie jedzenie uliczne i kwestionowała jego higienę.

Warto przeczytać!  Łabędzi śpiew Santandera. Po rekordowych wynikach dla banków idą chude lata

„Jego jedzenie było prawdopodobnie najlepsze na całym rynku” – napisał inny użytkownik.

„Przestań, zjem wszystko, co jest w jego boksie” – skomentowała inna osoba.

W rozmowie z HT.com 67-letni szef kuchni Vyas opowiedział o tym, co wydarzyło się tego dnia. Wyjaśnił, że jego stoisko odwiedziło kilku klientów.

„Przyszło kilka osób. To był paskudny dzień. Padał deszcz… Ludzie, którzy trollują, nie wiedzą. Nie znają atmosfery i systemu panującego w Australii” – powiedział, dodając, że licencje są wymagane przed podjęciem jakiegokolwiek cateringu na świeżym powietrzu w Australii.

„Bez tego nie można prowadzić cateringu” – powiedział.

„To nie jest jedzenie uliczne. To jest jedzenie z pięciogwiazdkowej restauracji. To nie Indie. To jest inne.”

Na swoim stoisku w pop-upie miał takie produkty spożywcze, jak samosa, kurczak tikka masala, kurczak maślany, seekh kabab i rogan josh.

Szef kuchni Vyas, który przeprowadził się do Australii w 1988 roku, pracował w przeszłości w kilku najlepszych hotelach w Delhi.

Prowadzi firmę cateringową w Sydney, współpracuje także z The Colonial Restaurants.

Warto przeczytać!  Google praca komputery Chromebook oszczędności zwolnienia

„Bierzeliśmy udział w wydarzeniu typu pop-up dla lokalnych firm. Włożyliśmy wiele wysiłku, spodziewając się wydarzenia o dużej liczbie odwiedzających. Niestety przed wydarzeniem i w jego trakcie mocno padał deszcz, co oznaczało, że frekwencja była wyjątkowo niska i w zasadzie nie niczego nie sprzedawać” – powiedział HT.com Pankaj Khandelwal, dyrektor wykonawczy The Colonial British Indian Restaurant.

Złap każdy wielki hit, każdą bramkę dzięki Crick-it, kompleksowemu miejscu, w którym znajdziesz wyniki na żywo, statystyki meczów, quizy, ankiety i wiele więcej. Przeglądaj teraz! : The Big Picture”, nowy fragment talk show HT „The Interview with Kumkum Chadha”, w którym przywódcy z całego spektrum politycznego omawiają nadchodzące wybory powszechne. Patrz teraz!
Otrzymuj najnowsze aktualizacje popularnych wiadomości Wirusowe wiadomości, wideo, zdjęcia i aktualizacje pogody w Indiach i na całym świecie


Źródło