Nauka i technika

Badacz ocenia cechy sorgo, które wpływają na ludzkie jelita | Uprawy

  • 28 kwietnia, 2023
  • 9 min read
Badacz ocenia cechy sorgo, które wpływają na ludzkie jelita |  Uprawy








Zrzut ekranu 2023-03-14 o 11.00.17.jpg

Profesor na Wydziale Nauk o Żywności i Technologii Uniwersytetu w Nebrasce stoi na skrzyżowaniu ulepszania upraw i zdrowia ludzi. Andrew Benson poruszył ten temat podczas niedawnego seminarium Center for Sorghum Improvement Seminar.

Benson, który ukończył mikrobiologię, pomógł założyć Nebraska Food for Health Center i został mianowany dyrektorem w 2017 r. Jego misją jest łączenie rolnictwa i biomedycyny poprzez badania mikrobiomu jelitowego. Jego obecny program badawczy koncentruje się na ilościowej analizie genomicznej cech roślin uprawnych, takich jak zboża, rośliny strączkowe i rośliny strączkowe, które mają znaczący wpływ na mikrobiom jelitowy człowieka.




Źródło