Gotowanie

BARDZO NAJLEPSZE ciasteczka czekoladowe z masłem brązowym

  • 22 lutego, 2023
  • 8 min read
BARDZO NAJLEPSZE ciasteczka czekoladowe z masłem brązowym

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.

Ciasteczka z kawałkami czekolady z brązowym masłem to idealnie grube i ciągnące się ciasteczka z kawałkami czekolady, które są jeszcze lepsze z bogatym brązowym masłem. Mogą być po prostu lepsze niż klasyczne i równie proste w wykonaniu!

Browned Butter to specjalny składnik, który sprawia, że ​​każdy cukierek jest trochę bardziej wyjątkowy. Podgrzanie go na patelni nadaje mu dodatkową głębię smaku i bardzo to uwielbiam! Gdy spróbujesz tych niesamowitych ciastek, będziesz chciał wszystkich przepisów na brązowe masło! Musisz spróbować tych Browned Butter Snickerdoodles, tych niesamowitych Brown Butter M&M Cookies i jednego z moich ulubionych, tych Maple Cookies z Brown Butter Frosting.

Ciasteczka czekoladowe z brązowym masłem, ciągnące się, grube i niesamowite.

Czekoladowe Ciasteczka Z Brązowego Masła

Brązowe masło sprawia, że ​​każdy przepis na ciastka jest lepszy. Właściwie, będę tu odważna, jeśli powiem, że KAŻDY przepis jest lepszy. Nadaje wszystkim karmelowy, orzechowy smak, za który można umrzeć! I nie jest to wyjątkiem w tym przepisie na ciastka z brązowym masłem czekoladowym. Ten przepis przenosi ciasteczka z kawałkami czekolady na wyższy poziom. Smakuje jednocześnie słodko i orzechowo. Natychmiast musiałem wypróbować go w innych moich przepisach, takich jak batoniki z brązowym masłem i cukrem.

Myślę, że to może być najlepszy przepis na ciasteczka, jaki wypróbowałam! A to wiele mówi, bo robię wredny dyniowy sernik Snickerdoodle. Jest coś tak doskonałego w ciastku z kawałkami czekolady, a brązowe masło po prostu przenosi je na wyższy poziom. Na pewno nie pożałujesz wypróbowania tego przepisu! Możesz nawet powiedzieć, że brązowe masło jest twoim sekretnym składnikiem idealnego ciasteczka z kawałkami czekolady. Wiem, że ludzie będą pytać o Twój przepis, gdy tylko spróbują!

Składniki

Ciasteczka z brązowym masłem wymagają tych samych składników, co zwykły przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady. Lubię dodawać trochę jogurtu dla dodatkowej wilgoci i smaku, a zamiast zwykłej używam grubej soli morskiej. Po prostu uwielbiam małe kęsy soli! Będziesz także potrzebować stojaków z drutu do schładzania ciasteczek i miarki do ciastek do zbierania kulki z ciasta. Wymiary znajdziesz poniżej w karcie przepisu.

  • Masło: Użyj niesolonego masła. W karcie przepisu wyjaśniam, jak zarumienić masło.
  • Mąka: Wszystkie cele będą działać.
  • Proszek do pieczenia: Środek spulchniający.
  • Gruba sól morska: Dostajesz przyjemny słony smak w każdym kęsie i to całkowicie sprawia, że ​​smakuje jak solony karmel.
  • Brązowy cukier: Jasne lub ciemne będą działać.
  • Cukier: Używam białego granulatu.
  • Jajko: Upewnij się, że używasz dużych jaj klasy A.
  • Żółtko jajka: Dodaje dodatkowej wilgoci.
  • Wanilia: Dodaje klasycznej słodyczy i smaku.
  • Jogurt naturalny: Tworzy wilgoć utraconą przez brązowienie masła.
  • Chipsy czekoladowe: Półsłodkie, ciemne, mleczne, w kawałkach lub mieszankach czekoladowych. Bardzo lubię połączenie mlecznej czekolady z kawałkami czekolady.
Robienie idealnego brązowego maślanego ciasteczka z kawałkami czekolady

Nie ma nic lepszego niż lepkie, ciągnące się na ciepło ciastko z brązowym masłem i czekoladą po wyjęciu z piekarnika. Na samą myśl o tym cieknie mi ślinka! Jedynym dodatkowym krokiem, który musisz wykonać, jest brązowienie masła. Reszta przepisu jest prawie taka sama jak w przypadku każdego przepisu na ciasteczka z kawałkami czekolady. Kluczem jest schłodzenie ciasta przez co najmniej 30 minut, obiecuję, że to coś zmieni!

  1. brązowy Masło: Pokrój masło na kawałki i umieść w rondlu na średnim ogniu. Cały czas ubijając pozwalamy masłu się zarumienić. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić do temp.
  2. Mieszać: Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól morską w misce i odłóż na bok.
  3. Łączyć: W mikserze stojącym połącz cukry i brązowe masło, mieszaj do uzyskania gładkości. Następnie dodać jajko, żółtko, wanilię i jogurt.
  4. Zginać: Następnie wmieszaj mieszankę mąki do mokrych. Następnie wymieszaj z kawałkami czekolady.
  5. Chłod: Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 30 min.
  6. Upiec: Na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem nabieraj ciasto łyżkami stołowymi w odstępach około 2 cali, a następnie piecz przez 10-12 minut. w piekarniku nagrzanym do 350 stopni.

Warto przeczytać!  Ser Nacho | Krytyk receptury

Jak przyrumienić masło

Brązowienie masła jest dość proste, ale trzeba uważać, żeby go nie spalić. Zrób to na płycie kuchennej i poczekaj, aż orzechowy aromat wypełni Twój dom.

  • Użyj jasnej patelni: Jeśli masz taką, użyj jasnej patelni. Pomoże ci to zobaczyć, kiedy masło jest rumiane. Pomoże ci to odróżnić rumiane od spalonych.
  • Zamieszać: Kontynuuj mieszanie, gdy topi się i obserwuj, jak zmienia kolor na bursztynowy i pachnie orzechowo. Wtedy to jest zrobione.
  • Usunąć: Aby zapobiec dalszemu gotowaniu, szybko zdejmij z ognia i wlej do żaroodpornej miski. Pamiętaj, aby zeskrobać wszystkie ciemnobrązowe kawałki z dna. To twórcy smaku.
  • Wilgoć: Podczas brązowienia masła uzyskujesz niesamowity smak, ale tracisz wilgoć. Dlatego konieczne jest dodanie jogurtu lub mleka do ciasteczek z brązowym masłem czekoladowym.

Ciasteczka czekoladowe z brązowym masłem są grube, ciągnące się i niesamowite.

Wskazówki dotyczące robienia ciasteczek z kawałkami czekolady z brązowym masłem

Nawet jeśli zrobiłeś ciasteczka z kawałkami czekolady z brązowego masła, zapoznaj się z tymi wskazówkami! Pomogą Ci uzyskać idealne ciasteczko za każdym razem.

  • Chłod: Bardzo ważne jest schłodzenie ciasta na ciasteczka. Zapewnia grubsze ciastko i intensywniejszy smak. Zwiększy to również maślany karmelowy smak zrumienionego masła.
  • Orzechy: Dodaj posiekane orzechy, aby uzyskać dodatkową teksturę i smak!
  • Sól morska: Sól morska tworzy te kieszenie soli, które równoważą słodycz, możesz dodać do 1 łyżeczki soli morskiej.
  • Jogurt: Wydaje się dziwne, ale jest to konieczne, ponieważ zrumienione masło traci wilgoć, więc to je zastępuje.
  • Składowanie: Przechowuj świeże ciasteczka w szczelnym pojemniku do tygodnia.
  • Zamrażać: Gotowe ciasto na ciasteczka możesz później zamrozić. Wystarczy rozwałkować i zamrozić na 30 min. Następnie przenieś do bezpiecznej torby do zamrażania, będą przechowywane do 3 miesięcy.
  • Zamroź gotowe ciasteczka: Całkowicie ostudź, a następnie umieść w torebce z zamrażarką i przechowuj do 3 miesięcy.
Warto przeczytać!  Przepis na włoską sałatkę z młynka | Krytyk receptury

Ciasteczka z kawałkami czekolady z brązowym masłem, które są grube i niesamowite.

Przechowywanie resztek

Te brązowe ciasteczka z kawałkami czekolady i masła to NAJLEPSZE resztki. Szczególnie uwielbiam przechowywać kilka w zamrażarce, kiedy uderza apetyt. Oto jak przechowywać resztki.

  • na ladzie: Przechowuj ciasteczka w hermetycznym pojemniku na blacie do 7 dni.
  • W zamrażarce: Gotowe ciasto na ciasteczka możesz później zamrozić. Wystarczy rozwałkować i zamrozić na 30 min. Następnie przenieś do bezpiecznej torby do zamrażania, będą przechowywane do 3 miesięcy. Aby przechowywać ugotowane ciasteczka, ostudź je całkowicie, a następnie umieść w torbie nadającej się do zamrażania i przechowuj do 3 miesięcy.


  • Nagrzej piekarnik do 350 stopni. Pokrój masło na kawałki i umieść w rondlu na średnim ogniu. Częste ubijanie pozwala masłu się zrumienić. Zdjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
  • W misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól morską. Odłożyć na bok,
  • W mikserze połącz cukry i brązowe masło. Miksuj do uzyskania gładkości. Dodaj jajko, żółtko, wanilię i jogurt.
  • Następnie wymieszaj suche składniki. Złóż czekoladowe chipsy, aż zostaną włączone. Przykryć i schłodzić w lodówce przez 30 minut.

  • Na nieprzywierającej blasze do pieczenia lub wyłożonej papierem do pieczenia nabieraj ciasto łyżkami stołowymi w odległości około 2 cali.
  • Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku przez 10-12 minut.

Warto przeczytać!  Domowy Sos Truskawkowy | Krytyk receptury

Zaktualizowano 22 lutego 2023 r
Pierwotnie wysłany 28 lipca 2013 r

Serwuje: 24

Kalorie212kcal (11%)Węglowodany26G (9%)Białko2G (4%)Tłuszcz11G (17%)Tłuszcz nasycony7G (35%)cholesterol36mg (12%)Sód118mg (5%)Potas72mg (2%)Błonnik1G (4%)Cukier16G (18%)Witamina A261j.m (5%)Wapń19mg (2%)Żelazo1mg (6%)

Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.

Kurs Deser

Kuchnia jako sposób gotowania amerykański

Słowo kluczowe ciasteczka z kawałkami czekolady z brązowym masłem, ciasteczka z kawałkami czekolady, przepisy na ciasteczka


Źródło