Burgery z indyka bez frytkownicy | Krytyk receptury
Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.
Air Fryer Turkey Burgers to idealna odpowiedź, gdy chcesz soczystego, aromatycznego burgera, który jest nieco zdrowszy. Z przypieczoną na zewnątrz i wilgotną miękkością w środku to idealny burger!
Smażenie na powietrzu jest szybkie, smaczne i zazwyczaj zdrowsze musieć Wypróbuj to! Zacznij od moich najlepszych klasycznych przepisów na frytkownicę, takich jak grillowany ser z frytkownicy, ta pyszna, delikatna i soczysta pierś z kurczaka z frytkownicy lub doskonały stek z masłem czosnkowo-ziołowym.
Najlepsze hamburgery z indyka z frytkownicą
Burgery Air Frying wstrząsnęły moim światem! Sposób, w jaki frytkownica powietrzna wykorzystuje krążące powietrze, aby stworzyć niebiańską skórkę, pozostawiając jednocześnie soczyste i wilgotne wnętrze, to raj. Tak często drób w ogóle wysycha tak szybko, zanim wnętrze ma szansę się skończyć. Frytkownica to zmienia. Wymuszony obieg powietrza brązowieje i chrupie, tak jak w piekarniku, ale szybciej, co pozwala na gotowanie wnętrza i zachowanie soczystości. Wszystko to osiąga się przy minimalnym dodatku oleju lub tłuszczu!
Te burgery z indyka są idealne na danie główne. Udekoruj burgera pomidorami, sałatą, piklami i wszystkimi ulubionymi dodatkami, a następnie umieść je na ulubionej bułce i ciesz się! Podawaj je z domowymi frytkami lub frytkami ze słodkich ziemniaków. Dodaj trochę brukselki Air Fryer, a otrzymasz kompletny posiłek z frytkownicy! Co więcej, korzystanie z frytkownicy powietrznej oznacza, że nie musisz rozgrzewać grilla, gdy na zewnątrz jest zimno!
Indycze Burgery Składniki
Z tylko 4 składnikami, te hamburgery nie mogą być dużo łatwiejsze. Możesz dodać więcej przypraw do swoich burgerów z indyka, aby zmienić smak według uznania. Możesz znaleźć mielonego indyka obok mielonej wołowiny w lokalnym sklepie spożywczym. Sprawdź kartę przepisu na dole posta, aby uzyskać dokładne pomiary składników.
- Indyk mielony: Można również użyć mielonego kurczaka lub mielonej wołowiny.
- Czosnek: Czosnek należy drobno posiekać, aby ładnie komponował się z burgerami.
- Sól i pieprz: Użyj ich, aby nadać swojemu burgerowi pożądany smak.
- Sos Worcestershire: Dodaje niesamowitego smaku umami do burgerów
- Dodatki: Kiełki, sałata masłowa, pomidor w plasterkach.
Robienie burgerów z indyka we frytkownicy
Użycie świeżego mielonego indyka w burgerach sprawi, że będą one łatwiejsze do kształtowania niż mrożony mielony indyk. Smażenie na powietrzu sprawi, że będą chrupiące na zewnątrz i delikatne i soczyste w środku.
- Mieszać: W średniej wielkości misce, połącz indyka, czosnek, sól, pieprz i Worcestershire sos.
- Kształt: Uformować cztery placki, zachowując grubość ½ cala, ponieważ skurczą się.
- Smażyć: Dodaj dwa paszteciki do koszyka i gotuj w temperaturze 360 stopni Fahrenheita przez 7 minut. Następnie odwróć placki i gotuj dalej przez około 5 minut lub do całkowitego ugotowania. Temperatura wewnętrzna powinna wynosić 165 stopni Fahrenheita. Użyj termometru do mięsa, aby upewnić się, że burgery są gotowe.
Wskazówki dotyczące niesamowitych hamburgerów z indyka bez frytkownicy
W przypadku burgerów z indyka niewiele może się nie udać, ale jest kilka wskazówek, o których należy pamiętać, aby upewnić się, że masz niesamowite hamburgery.
- Sprawdzanie gotowości: Ponieważ wszystkie frytownice powietrzne są różne, zawsze pamiętaj, aby oceniać, czy burger jest upieczony, na podstawie temperatury, a nie czasu. Sprawdź instrukcję obsługi swojej frytownicy, aby uzyskać najlepsze czasy gotowania i dostosuj je w razie potrzeby. Burgery z indyka są gotowe, gdy osiągną temperaturę 165 stopni Fahrenheita.
- Lepki: Czasami twój mielony indyk jest lepki i trudny do uformowania lub ukształtowania. Jeśli tak się stanie, użyj pergaminu, aby je uformować. Możesz również schłodzić lub zamrozić mięso na trochę, aby je ujędrnić.
- Podział: Aby burgery nie skurczyły się zbytnio, wciśnij kciuk w środek i utwórz nacięcie.
- Indyk: Każdy mielony indyk będzie pasował do tych burgerów. Zwykle używam chudego mięsa z indyka, takiego jak 97/3 lub 85/15.
Idealne wariacje burgerów z indyka
Kolejną miłą rzeczą w burgerach z indyka jest to, jak łatwo można je dostosować. I tak jak każdy burger, możesz zrobić ich kilka i zamrozić na szybką kolację w ruchliwą noc. Wtedy będziesz gotowy do pracy z niewielkim przygotowaniem do kolacji!
- Dodatki: Mięso do burgerów z indyka jest idealne do dodania warzyw. Drobno posiekane grzyby, papryka, cebula lub posiekana cukinia nadają indykowi smak i dodają wilgoci.
- Przyprawy: Uwielbiam smak, który proste składniki czosnku i sosu Worcestershire dodają do tych burgerów. Ale możliwości innych przypraw są nieograniczone. Przyprawy do grilla, przyprawy do taco, przyprawy ranczo, przyprawy greckie, a nawet przyprawy włoskie byłyby niesamowite.
- Dodatki: Pomidory, sałata, bekon, sos BBQ, awokado i kiełki to świetne dodatki do burgera z indyka.
- Ser: Nie zapomnij o serze! Ponieważ ser jest moim ulubionym, uwielbiam go zamieniać na Swiss, cheddar, pepper jack, feta, blue cheese i Monterey Jack. Wszystkie zmienią smak i bez względu na wszystko, nie możesz się pomylić.
Czy możesz zrobić burgery z indyka z wyprzedzeniem?
Tak! Możesz zrobić podwójną, a nawet potrójną porcję tych burgerów z indyka z frytkownicą, aby zamrozić, a następnie wyciągnąć je, aby ugotować, kiedy ich potrzebujesz.
- Uformuj indyka w kształt burgera i umieść go na blasze wyłożonej woskiem lub pergaminem.
- Przykryj luźno plastikową folią i zamrażaj przez 1-2 godziny lub do momentu, aż stwardnieje, ale nie zamarznie na stałe.
- Używając pergaminu do rozdzielenia pasztecików, ułóż hamburgery i umieść je w bezpiecznej dla zamrażarki torbie strunowej. Zamrażaj do 3 miesięcy.
- Gotowe do użycia hamburgery można ugotować we frytkownicy z zamrożonych, wydłużając czas gotowania o 3-5 minut. Lub rozmrozić je w lodówce przez noc.
-
W średniej wielkości misce wymieszaj indyka, czosnek, sól, pieprz i sos worcestershire. Uformować cztery placki, zachowując grubość ½ cala, ponieważ skurczą się.
-
Dodaj dwa paszteciki do kosza frytownicy i gotuj w temperaturze 360 stopni przez 7 minut. Odwróć placki i kontynuuj gotowanie przez około 5 minut lub do całkowitego ugotowania.
-
Umieść paszteciki na bułce do hamburgerów, dodaj wybrane dodatki i podawaj.
Serwuje: 4
Kalorie134kcal (7%)Węglowodany2G (1%)Białko27G (54%)Tłuszcz2G (3%)Tłuszcz nasycony1G (5%)cholesterol62mg (21%)Sód100mg (4%)Potas378mg (11%)Cukier1G (1%)Witamina A28j.m (1%)Witamina C1mg (1%)Wapń12mg (1%)Żelazo1mg (6%)
Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.