Gotowanie

Czosnkowo-Ziołowy Serek | Krytyk receptury

  • 10 stycznia, 2023
  • 7 min read
Czosnkowo-Ziołowy Serek |  Krytyk receptury

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.

Czosnkowo-ziołowy serek kremowy jest pikantny i pełen smaku. To idealna pasta do bajgli lub podawana jako przystawka ze świeżymi warzywami lub krakersami. Przygotowanie zajmuje 10 minut i będzie hitem Twojej następnej imprezy!

Moim zdaniem przystawka to najlepsza część imprezy! Nie mam dość wszystkich przekąsek, zwłaszcza o tej porze roku. Jeśli szukasz idealnej przystawki na następną imprezę, musisz spróbować tych Jalapeño Poppers z bekonem, tych super prostych Precli Ranczo i tych niesamowitych Domowych Paluszków Mozzarella.

Czosnkowo-ziołowy ser śmietankowy rozprowadzony w misce ze świeżymi ziołami wokół.

Czosnkowo-Ziołowy Ser Kremowy

Ten pikantny przepis na ser śmietankowo-czosnkowo-ziołowy jest łatwy i pełen smaku. Idealnie nadaje się na tacę z warzywami jako dip lub do smarowania bajgla. To sprawdzony przepis u mnie w domu i często go robimy. Najlepsze jest to, że przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut i wszyscy to uwielbiają. To świetny sposób na urozmaicenie przeciętnego dipu z twarogiem.

Jeśli organizuję przyjęcie, na pewno zrobię deskę do wędlin i kilka imprezowych dipów! Chyba najczęściej robię dip z kurczaka, który idealnie pasuje do krakersów lub bułek. Ten kremowy serek czosnkowo-ziołowy jest idealny do tego wszystkiego, ponieważ świetnie komponuje się z każdym rodzajem pieczywa. Jeśli lubisz czosnek, to jest przepis dla Ciebie!

Składniki w czosnkowo-ziołowym serze śmietankowym

Ten kremowy ser czosnkowo-ziołowy jest pełen pysznych składników, takich jak suszone zioła i sery, które łączą się w doskonały sposób. Otwórz spiżarnię i sprawdź, czy masz te suszone zioła pod ręką. Jeśli nie, będziesz chciał wziąć je ze sklepu, ponieważ i tak będziesz chciał mieć te zioła w swojej spiżarni! Są świetne w wielu innych przepisach. Wymiary znajdziesz poniżej w karcie przepisu.

Warto przeczytać!  Poutine | Krytyk receptury

Sery

  • Ser topiony: Ser śmietankowy jest pikantny i kremowy i stanowi idealną bazę do smarowania.
  • Parmezan: Ser parmezan jest ostry i pełen smaku. To naprawdę zwiększa pikantne nuty w tym smarowidle.

Przyprawy

  • Suszona pietruszka: Suszona pietruszka jest trochę ostra i działa jak cytrusy, ponieważ wydobywa inne smaki w tym smarowidle.
  • Suszony Szczypiorek: Lubię używać suszonego szczypiorku, ponieważ użycie suszonych składników oznacza, że ​​dip będzie trwał dłużej. Jeśli chcesz użyć świeżego szczypiorku, możesz! Po prostu wiedz, że okres przydatności do spożycia tego smarowidła będzie krótszy.
  • Bazylia: Suszona bazylia dodaje smaku, który faktycznie smakuje jak mięta i naprawdę rozjaśnia pastę.
    Tymianek: Tymianek to moje ulubione zioło! Po prostu uwielbiam sposób, w jaki ma prawie każdy smak, jaki możesz wymyślić w jednym. Jest idealny w tym rozkładzie.
    Koperek: Koper jest najbardziej znany ze smaku, który nadaje piklam. To idealna para z pikantnym twarogiem.
    Czosnek w proszku: Czosnek w proszku jest doskonałym dodatkiem do smarowania. Jest pikantny i słodki i OCZYWIŚCIE jest to pasta czosnkowa, więc jest koniecznością!
    proszek cebulowy: Cebula w proszku to łatwy sposób na dodanie smaku serowi śmietankowemu. Możesz dodać świeżą czerwoną cebulę, aby uzyskać przyjemną konsystencję i smak, ale proszek działa równie dobrze.
    Sól i pieprz: Pomaga to zwiększyć smaki serka śmietankowego.
Przetwórz zdjęcia przedstawiające składniki w misce, a następnie wymieszaj.

Przepis na serek czosnkowo-ziołowy

Ten kremowy ser czosnkowo-ziołowy to idealny przepis na ubijanie, gdy potrzebujesz czegoś łatwego i szybkiego. Może świetnie pasować do wielu różnych potraw, ponieważ może dodać smaku i różnorodności do każdego posiłku. Nawet moje dzieci pożerają wszystko z tą pastą. Stanie się twoją nową ulubioną rzeczą!

  1. Dodaj składniki: W misce dodaj zmiękczony serek śmietankowy, parmezan, pietruszkę, szczypiorek, bazylię, tymianek, koperek, czosnek w proszku i cebulę w proszku.
  2. Mieszać: Następnie wymieszaj elektrycznym mikserem ręcznym, aż będzie gładki i włączony.
  3. Sezonuj i ciesz się: Dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie podawaj z chlebem lub krakersami.
Warto przeczytać!  Regionalne i smaczne Boże Narodzenie: Lubelski kulebiak
Ser śmietankowy z ziołami czosnkowymi rozłożony na nożu do masła z miską w tle.

Dodatki i odmiany

Najlepszą rzeczą w twarogu czosnkowo-ziołowym jest to, że możesz go zmienić w dowolnym momencie i uczynić go zupełnie nowym! Możesz dodawać i usuwać składniki, aby pasowały do ​​tego, z czym je podajesz. Oto kilka różnych rzeczy, które wypróbowałem i które, jak sądzę, pokochasz.

  • Świeże zioła: Świeże zioła mogą dodać tak wspaniałego smaku. Dodanie świeżych ziół może przyspieszyć zepsucie dipu, ponieważ świeże zioła zawierają wodę i nie zostały zakonserwowane. Dodawaj świeże zioła tylko wtedy, gdy planujesz zużyć je w ciągu kilku dni. Można dodać świeżą bazylię, rozmaryn, tymianek i koperek. Lub cokolwiek, na co masz ochotę! Świeży szczypiorek to zawsze świetny pomysł, ponieważ smak idealnie komponuje się z serkiem śmietankowym.
  • czosnek mielony: To JEST kremowy ser czosnkowo-ziołowy, więc możesz całkowicie zwiększyć ilość czosnku, dodając świeży czosnek! Lubię używać mielonego czosnku ze słoika, ponieważ jest to łatwe, lub możesz zmielić trochę świeżego czosnku w moździerzu i tłuczku i cieszyć się całą tą świeżą pastą czosnkową.
  • W czym go zanurzyć: Zdziwiłbyś się, jak niesamowite jest to smarowanie na kawałku chleba czosnkowego! Możesz ozdobić bajgla lub udekorować crostini. Ten dip jest świetny z każdym rodzajem chleba lub krakersów.

Ser śmietankowy rozsmarować na wierzchu chleba.


  • W misce dodaj zmiękczony serek śmietankowy, parmezan, pietruszkę, szczypiorek, bazylię, tymianek, koperek, czosnek w proszku i cebulę w proszku.

  • Mieszaj elektrycznym mikserem ręcznym, aż będzie gładki i włączony.

  • Dodaj sól i pieprz do smaku i podawaj z chlebem lub krakersami.



Serwuje: 8

Kalorie107kcal (5%)Węglowodany2g (1%)Białko2g (4%)Tłuszcz10g (15%)Tłuszcz nasycony6g (30%)Tłuszcz wielonienasycony0,4gTłuszcze jednonienasycone3gcholesterol29mg (10%)Sód110mg (5%)Potas61mg (2%)Włókno0,2g (1%)Cukier1g (1%)Witamina A819j.m (16%)Witamina C4mg (5%)Wapń48mg (5%)Żelazo0,2mg (1%)

Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.

Kurs przyprawa

Kuchnia jako sposób gotowania amerykański

Słowo kluczowe kremowy serek do smarowania


Źródło