Rozrywka

Giada De Laurentiis ujawnia nową linię makaronów od Giadzy

  • 26 czerwca, 2023
  • 3 min read
Giada De Laurentiis ujawnia nową linię makaronów od Giadzy


Niewiele rzeczy pasuje do siebie lepiej niż Giada De Laurentiis i makaron (jej przepis na cytrynowe spaghetti z krewetkami ma szczególne miejsce w moim sercu). I choć szefowa kuchni, autorka książek kucharskich i osobowość telewizyjna zdążyła już ugruntować swoją pozycję eksperta w dziedzinie włoskiej kuchni domowej, jej najnowszym przedsięwzięciem jest umieszczenie jej własnej marki na podstawowym produkcie włoskiej spiżarni.


Sonja Flemming / CBS za pośrednictwem Getty Images



W ogłoszeniu podczas Fancy Food Show w Nowym Jorku De Laurentiis poinformowała, że ​​Giadzy, jej osobiście wyselekcjonowana włoska platforma lifestylowa i zakupowa, Giadzy wprowadza na rynek swoje pierwsze produkty własnej produkcji: linię rzemieślniczych makaronów organicznych, wszystkie wykonane w Włochy. Oto wszystko, co wiemy.


Pierwsza wersja zawiera osiem unikalnych kształtów, wszystkie wykonane ręcznie w Abruzji w środkowych Włoszech:


  • Nodi Marini
  • Bucatini
  • Taccole
  • Pappardelle
  • Paccheri
  • Bucatini Lunghi
  • Manfredi Lunghi
  • Spaghetti Chitarra


Dzięki uprzejmości Giadzy



„Kiedy zaczęliśmy myśleć o wytwarzaniu własnych produktów w Giadzy, makaron był oczywistością. To takie satysfakcjonujące dla duszy jedzenie, ale istnieje ogromna rozbieżność między produktami, które można znaleźć w supermarketach tutaj, a sposobem, w jaki są wytwarzane przez rzemieślników we Włoszech” – powiedział De Laurentiis. Zgodnie z zapowiedzią, zajęło kilka miesięcy intensywnych degustacji, badań i spotkań z najlepszymi producentami makaronów we Włoszech, zanim Giada i zespół Giadzy „zidentyfikowali kluczowe aspekty linii makaronów, które mogłyby nosić nazwę Giadzy: wyjątkowe surowe składniki, uświęcone tradycją techniki i różnorodność kształtnych doświadczeń”.


„We Włoszech przykładamy dużą wagę do wyboru odpowiedniego makaronu do każdego dania. Ta kulinarna pomysłowość doprowadziła do powstania naprawdę cudownych kształtów, które są uwielbiane w ich domach, ale poza Włochami nie cieszą się uznaniem, na jakie zasługują” – wyjaśniła w e-mailu Food & Wine. „Dzięki Giadzy Pasta chciałam rzucić światło na reflektory na niektórych z moich ulubionych, mniej znanych kształtów, aby pokazać ludziom, jak szeroki jest świat makaronów — i jak zabawne może być”.




Mimo różnorodności stylów makarony Giadzy składają się tylko z dwóch kluczowych składników: naturalnej górskiej wody źródlanej i ekologicznej kaszy manny. Makaron jest również starannie formowany przy użyciu tradycyjnych, 100-letnich wykrojników z brązu, aby uzyskać klasyczną szorstką teksturę, która, jak zauważa marka, odgrywa znaczącą rolę w tworzeniu idealnego płótna na sos. Na koniec jest naturalnie suszony powietrzem przez 36 godzin, krok, który w przeciwieństwie do niektórych przemysłowych metod suszenia zachowuje gęstość makaronu, aby „osiągnąć upragniony smak al dente po ugotowaniu”.


Aby wydobyć jak najwięcej z Giadzy Pasta, De Laurentiis zaleca, aby zabłysnąć prawdziwym smakiem samego makaronu. „Ponieważ makaron Giadzy sam w sobie jest bardzo aromatyczny, lubię łączyć go z dość prostymi sosami, aby można było naprawdę docenić makaron jako gwiazdę dania, a nie drugoplanowego gracza” — mówi De Laurentiis. „Uwielbiam krótkie loki nodi marini z Cacio e Pepe lub moim kalabryjskim makaronem chili, długie, nastroszone manfredi lunghi z Amatriciana i szerokie paccheri z grzybami Marsala i pistacjami.


Klienci będą mogli zdobyć Giadzy Pasta od 23 lipca. Każda 1,1-funtowa paczka jest sprzedawana za 10,50 USD wyłącznie na giadzy.com.


Źródło

Warto przeczytać!  Mohammad Rasoulof, reżyser, który uciekł z Iranu, niesie do Cannes przesłanie nadziei