Nauka i technika

Hog Futures Down – Cash Hogs Up – Dziwaczne

  • 25 maja, 2023
  • 4 min read
Hog Futures Down – Cash Hogs Up – Dziwaczne



ikona kalendarza 25 maja 2023 r

ikona zegara
3 minuty czytania

Iowa – S. Minnesota 24 kwietnia wyniosła 67,44 centa. W zeszły piątek (19 maja) wynosiły 87,73 funta. Przyrost o 20 funtów w ciągu 3 tygodni lub ponad 40 dolarów na głowę. Wciąż cena, która prowadzi do utraty pieniędzy, ale z pewnością idzie we właściwym kierunku w szybkim tempie.

Czarodzieje, którzy bawią się szczupłą wieprzową przyszłością, widzą to inaczej. Od kwietniowego maksimum na poziomie 91 funtów za czerwcowe kontrakty futures zamknęły się na poziomie 83 funtów w zeszły piątek. Dziwaczny. Wieprze gotówkowe mają teraz prawie 88 funtów, podczas gdy czarodzieje myślą, że w czerwcu będzie to 83 funty. Trajektoria hojności jest wyższa. Nie jesteśmy pewni, czy kiedykolwiek czerwcowe hossy zakończyły się poniżej cen z połowy maja.

Pierwsza zasada czarodzieja: Ludzie są głupi. – Terry’ego Goodkinda

obserwacje

  • Eksport wieprzowiny w USA nadal rośnie i wynosi 36 000 ton tygodniowo w porównaniu do 30 000 ton. Dodatkowe 6000 ton odpowiada w przybliżeniu 100 000 dodatkowych świń, które zniknęły z rynku krajowego.
  • Wszyscy widzimy spadek cen kukurydzy i soi. Powitalny znak ulgi dla oblężonego przemysłu trzody chlewnej. Średnia cena kukurydzy w USA za buszel w zeszły piątek 5,88 USD. W kwietniu było to 6,85 USD. Spadek o prawie 1,00 USD za buszel, obniżenie kosztów produkcji wieprza o 10 USD na sztukę. Wrześniowe kontrakty terminowe na kukurydzę zamknęły się w piątek na poziomie 4,94 USD, odzwierciedlając dobry początek sezonu sadzenia w USA, obfite plony w Brazylii i niski eksport kukurydzy. Chiny nadal anulują zamówienia na kukurydzę. Może nie potrzebujesz kukurydzy dla zdziesiątkowanego stada świń z powodu choroby ASF. Cena śruty sojowej również spadła w październiku o 380 USD za tonę. Spadek z najwyższego w tym roku poziomu 438 USD za tonę w marcu.
  • Ubój trzody chlewnej w USA w zeszłym tygodniu 2 408 00 tyle samo co w zeszłym roku. Wydaje nam się, że waga wieprzowiny w USA gwałtownie spada, ponieważ pakowacze ścigają wieprzowinę, aby utrzymać wydajność zakładu. W zeszły czwartek National Daily Direct Slaughter 235 470 sztuk średnio 281,43 funta. Nie było upałów, więc nie sądzimy, by te wagi, które są niskie jak na maj, nie miały wpływu na upały. Gdzie wylądujemy, gdy zrobią się upały? Na pewno niższe ciężary? Zmniejszyć liczbę świń przeznaczonych do uboju? Oczekujemy obu. Dynamika, aby podnieść cenę wieprzowiny. Zawsze mieć – Zawsze będzie.
  • Prop 12 – dużo zamieszania, gdy branża wymyśla kolejne ruchy. Jaka jest podaż świń Prop 12? To jest najważniejsze pytanie. Nie jestem pewien, czy ktoś naprawdę wie.
  • Prop 12 – to strata dla naszej branży, ale zwycięstwo dla Genesus. Samica Genesus radzi sobie z grupową ciążą kojcową naszym zdaniem lepiej niż wszystkie nasze konkurencje z lepszą budową nóg i stóp oraz temperamentem sprzyjającym mieszaniu się w kojcach. Nasza śmiertelność i ścieralność loch są znacznie niższe niż u naszych konkurentów, aw kojcach Prop 12 różnica staje się jeszcze większa.
  • Rozumiemy, że National Pork Board przeprowadziła obszerne badania dotyczące popytu na wieprzowinę. Cieszymy się, że mają. Nie jestem pewien, czy ktokolwiek słyszał dużo o tym wysiłku. Rozumiemy, że ich ankiety mówią, że smak jest głównym motorem napędowym dla konsumentów. Nie niespodzianka. Może powinniśmy coś z tym zrobić. Nasz przemysł słabnie, a konsumpcja per capita nie wzrasta od pokolenia. To podczas gdy całkowite spożycie mięsa wzrosło o 20% na mieszkańca. Jako branża tracimy pieniądze. Sprzedawanie tego samego badziewia nie działa.
Warto przeczytać!  Szybkie eksperymenty pomagają w diagnozowaniu chorób genetycznych

Smak to połączenie marmurkowatości, soczystości i tekstury. Zadaj sobie pytanie, czy jesteś dumny ze smaku wieprzowiny, którą produkujesz? Czy zamawiasz wołowinę, gdy jesteś w restauracji?




Źródło