Rozrywka

Jak wybraliśmy listę

  • 16 lutego, 2024
  • 4 min read
Jak wybraliśmy listę


grać

Kiedy autorzy książek kulinarnych jedzą razem kolację, dzielenie się jest normą. Zanim ktokolwiek zacznie porządkować swoje zamówienie, talerze rozchodzą się po stole, aby każdy mógł spróbować kęs lub dwa.

To zamiłowanie do dzielenia się było bodźcem do stworzenia naszej listy Restauracji Roku 2024 USA TODAY.

Wiemy, że istnieją inne listy „najlepszych restauracji”. Pomysł ten nie jest niczym nowym. Czym zatem wyróżnia się nasz? Podczas gdy inne organizacje wysyłają zespoły pisarzy, aby spadali na spadochronach w różne miejsca i próbowali jedzenia, nasi dziennikarze żyją w społecznościach, które reprezentują.

Restauracje na naszej liście to miejsca, które często polecamy, miejsca, do których zabieramy znajomych i rodzinę. Te miejsca są tak urocze, że często planujemy kolejną wizytę, siedząc przy stole i kończąc tam kolację.

„Tutaj mieszkają nasi autorzy tekstów kulinarnych, tu pracują i tu jedzą” – powiedziała liderka projektu Liz Johnson, starsza dyrektor w The Record i Northjersey.com oraz była autorka tekstów kulinarnych. „Znają swoje rytmy. Może nie są to najbardziej wyszukane restauracje w USA, chociaż niektóre są. To są restauracje, w których mamy ochotę jadać bez przerwy”.

Warto przeczytać!  sezon 4, odcinek 5, „podstępne dziedzictwo”

Na ilu byłeś? Sprawdź restauracje roku 2024 według magazynu USA TODAY.

Zauważysz, że nasza lista nie pomija kraju wiaduktu, jak robi to wiele osób. Tak, możesz zjeść wspaniały posiłek w Los Angeles czy Nowym Jorku (swoją drogą, mamy restauracje z tych miast na naszej liście), ale możesz także zjeść doskonałe doznania kulinarne w Goshen w Kentucky i Shreveport w Luizjanie.

Sieć USA TODAY Network, posiadająca ponad 200 witryn w 42 stanach, ma głębokie korzenie. Wykorzystaliśmy tę wiedzę i poprosiliśmy naszych autorów, aby podzielili się swoimi ulubionymi, najlepszymi z najlepszych z miast, o których opowiadają. Otrzymaliśmy ponad 150 nominacji.

Następnie zespół doświadczonych redaktorów i pisarzy zebrał listę do 47, szukając miejsc z niezmiennie doskonałą obsługą, niepowtarzalną atmosferą i jedzeniem, które zawsze zachwyca.

Szukaliśmy także bogatego bufetu smaków i znaleźliśmy go — od trzeciej generacji baru z owocami morza z obsługą przy ladzie w Cortez na Florydzie po laotańską restaurację w Oklahoma City prowadzoną przez szefa kuchni, finalistę nagrody Jamesa Bearda.

Nasze kryteria dla Restauracje roku 2024 według magazynu USA TODAY

Warto przeczytać!  Członek BAFTA Phil Davis rezygnuje z powodu „żenującej parodii”

„Dla mnie czytanie tej listy było smakowitą podróżą po Ameryce” – powiedział Todd Price, piszący o restauracjach na południowym wschodzie i były członek komisji nominującej do nagrody Jamesa Bearda. Jest jednym z autorów, którzy pomogli wybrać i redagować nasze Restauracje Roku. „Restauracje z dużych i małych miejsc pokazują, jak różnorodne jest dziś jedzenie w tym kraju. Tak wiele innych krajowych list rzadko robi coś więcej niż tylko zanurzanie palców poza największymi miastami i tak bardzo brakuje im tego, jak i jak dobrze ludzie jedzą dzisiaj w USA.”

Większość restauracji, które wyróżniliśmy, znajduje się w społecznościach, które obsługujemy, chociaż mamy kilka wpisów poza miastem. Kiedy nie zajmujemy się własnym podwórkiem, nasi pisarze uwielbiają podróżować w poszukiwaniu jedzenia. Gdybyśmy tego nie robili, skąd mielibyśmy wiedzieć, jak naprawdę wspaniałe są miejsca w naszych rodzinnych miastach?

Teraz zapraszamy Cię do zapoznania się z naszą restauracją roku 2024 w USA TODAY.

Suzy Fleming Leonard jest dziennikarzem rozrywkowym z ponad trzydziestoletnim doświadczeniem. Znajdź ją na Facebooku: @SuzyFlemingLeonard lub na Instagramie: @SuzyLeonard.

Warto przeczytać!  Wordle dzisiaj: Oto odpowiedź, wskazówki na 14 lutego




Źródło