Gotowanie

Miękkie i Puszyste Naleśniki Keto

  • 11 stycznia, 2023
  • 8 min read
Miękkie i Puszyste Naleśniki Keto

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.

Słodki, puszysty i przyjazny dla keto! Te pyszne naleśniki keto to prosta i zdrowa opcja na brunch, gdy masz ochotę na śniadanie pełne węglowodanów, ale nie chcesz zepsuć swoich makr.

Nawet jeśli jesteś na diecie niskowęglowodanowej, nie musisz rezygnować ze smaku i sycących posiłków! Wypróbuj tę keto pizzę lub makaron z serem! Te ciasteczka keto i lody keto są również świetną opcją, jeśli masz ochotę na coś słodkiego.

Stos naleśników keto z syropem i jagodami.

Szybkie i łatwe naleśniki keto

Na początku wahałem się, kiedy wszyscy wokół mnie zaczęli stosować dietę przyjazną dla keto, ale kiedy zobaczyłem, jak świetnie się czują i że nie głodzą się, zainteresowałem się. Jednym z moich największych wahań w stosunku do stylu życia o niskiej zawartości węglowodanów jest to, że myślałem, że będę musiał zrezygnować z niektórych moich ulubionych potraw, takich jak naleśniki. Teraz wiem, że naleśniki, a także wiele innych produktów bogatych w węglowodany, mogą być również przyjazne dla diety ketonowej! (Patrzę na ciebie, pizza i paluszki chlebowe!) Te proste naleśniki keto są tak lekkie i puszyste z nutą słodyczy. Są tam z moim ulubionym przepisem na naleśniki!

Lekko słodki smak pozwala pominąć syrop i cieszyć się nimi takimi, jakimi są lub z masłem orzechowym posmarowanym na wierzchu. Pokazałam je tutaj ociekające syropem i jagodami, ale te dodatki nie są koniecznością. Same w sobie są naprawdę dobre! Połącz je z bekonem i jajecznicą, aby uzyskać dodatkowe białko, a otrzymasz najlepsze śniadanie na początek dnia! Ten przepis na naleśniki keto to taki, do którego będziesz wracać raz po raz. Smakuje jak cheat day bez węglowodanów!

Z czego zrobione są naleśniki ketonowe?

Być może będziesz musiał kupić kilka z tych składników, ale świetnie nadają się do posiadania pod ręką, gdy jesteś na diecie niskowęglowodanowej. Mąka migdałowa to konieczność! Możesz go używać do wszelkiego rodzaju przepisów, od ciastek, przez ciasteczka, po domowy chleb! Szukasz pomiarów? Wszystkie znajdziecie w karcie przepisu poniżej.

  • Mąka migdałowa: Daje to strukturę naleśników keto. Mąka migdałowa ma niską zawartość węglowodanów, a jednocześnie jest bogata w zdrowe tłuszcze.
  • Mąka kokosowa: Mąka kokosowa to kolejna świetna mąka do stosowania w dietach ketogenicznych! Jest niskowęglowodanowy, ale pełen zdrowych tłuszczów.
  • Stewia: Aby osłodzić naleśniki, jednocześnie utrzymując niską zawartość węglowodanów. Możesz również użyć słodzika z owoców mnicha!
  • Proszek do pieczenia: To obowiązkowy dodatek do lekkich i puszystych naleśników. Mąka migdałowa może być gęstsza, więc upewnij się, że dodajesz środek spulchniający, aby naśladować lekką konsystencję, jaką daje zwykła mąka.
  • Sól: Chroni naleśniki przed mdłym smakiem.
  • Jajka: Pomóż połączyć wszystko razem!
  • Mleko migdałowe: Każde mleko bezmleczne i niskowęglowodanowe będzie działać. Radziłbym jednak trzymać się z dala od mleka owsianego, ponieważ jest ono naturalnie bogate w węglowodany. Możesz również użyć odtłuszczonego mleka wzbogaconego w białko, takiego jak Fairlife, aby osiągnąć podobny rezultat.
  • Olej: Użyj tutaj swojego ulubionego oleju do smażenia! Sprawi, że twoje keto naleśniki będą wilgotne i miękkie.
  • Ekstrakt waniliowy: Dla odrobiny słodkiego smaku.
Warto przeczytać!  Jak nie marnować jedzenia w święta? Poznaj 5 przepisów na wykorzystanie resztek z Wigilii. Ekspert radzi, jak planować świąteczne zakupy

Jak zrobić NAJLEPSZE naleśniki keto

Te puszyste naleśniki keto to jedne z najłatwiejszych naleśników do przygotowania. Nie potrzebują czasu, aby się ubić! Nie tylko smakują jak staromodne naleśniki, ale też się tak łączą.

  1. Wymieszaj suche składniki: W dużej misce wymieszaj mąkę migdałową, mąkę kokosową, stewię, proszek do pieczenia i sól razem i odłóż na bok.
  2. Mokre składniki wymieszać i połączyć: Używając mniejszej miski, ubij jajka, mleko migdałowe, olej i ekstrakt waniliowy, aż będą gładkie. Wlej mokre składniki do suchych i dalej ubijaj, aż będą lekko gładkie (niewielkie grudki się zmieszczą).
  3. Dostosuj spójność: Jeśli ciasto jest zbyt gęste, aby je wlać, dodaj więcej mleka po 1 łyżce stołowej, aby było rzadsze.
  4. Kucharz: Rozgrzej dużą patelnię z płaskim dnem na kuchence na średnim ogniu. Za pomocą miarki o pojemności ¼ szklanki lub chochli wylej ciasto na patelnię. Gdy ciasto zacznie bulgotać i twardnieć, odwróć naleśnik i pozwól mu się usmażyć z drugiej strony. Powtórz z resztą ciasta.
  5. Obsługiwać: Naleśniki keto z jagodami, masłem lub bezcukrowym syropem i smacznego!

Warto przeczytać!  Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym. Przepis na obiad dla zabieganych

Dlaczego moje naleśniki się rozpadły?

Ponieważ mąka migdałowa jest gęstsza niż zwykła mąka, potrzebuje trochę więcej TLC, gdy używasz jej do robienia naleśników. Jeśli za pierwszym razem ci się nie uda, spróbuj ponownie! Po pierwsze, upewnij się, że zaczekasz, aż naleśnik zacznie bulgotać, zanim go odwrócisz, a po drugie, upewnij się, że dodałeś jajka i olej. Pomogą one związać wszystkie składniki razem. Pomocne będzie również dodanie dodatkowych tłuszczów, takich jak masło lub serek śmietankowy.

Kolaż składający się z 4 zdjęć przedstawiających przygotowanie ciasta.

Czy potrafisz zrobić ciasto naleśnikowe z wyprzedzeniem?

Tak! Dzięki niemu przygotowywanie śniadań jest dziecinnie proste. Jest świetny na pracowite poranki! Aby przygotować ciasto, wymieszaj ze sobą mąki, stewię, proszek do pieczenia i sól. Następnie możesz przechowywać tę mieszankę naleśników keto bezpośrednio w spiżarni i po prostu dodać mleko, olej i wanilię, gdy będziesz gotowy do zrobienia naleśników keto. Możesz również wymieszać cały przepis na ciasto naleśnikowe i przechowywać je w hermetycznym pojemniku w lodówce.

Syrop wylewa się na stos 5 naleśników.

Jak przechowywać naleśniki keto

Po przygotowaniu partii tych pysznych naleśników ketonowych można je łatwo przechowywać na później. Umieść je w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia. To świetny sposób na zaplanowanie pysznego śniadania na cały tydzień.

  • W lodówce: Przechowuj naleśniki keto w hermetycznym pojemniku do 1 tygodnia.
Czy mogę zamrozić naleśniki keto?

Tak! Te naleśniki keto to pyszny sposób na przygotowanie posiłku lub przechowywanie do późniejszego wykorzystania. Zamrażają bardzo dobrze i można je przechowywać w zamrażarce do 2 tygodni w woreczku do zamrażania.

Zbliżenie naleśników keto z wyjętym kęsem.


  • W dużej misce wymieszaj mąkę migdałową, mąkę kokosową, stewię, proszek do pieczenia i sól razem i odłóż na bok.

  • Używając mniejszej miski, ubij jajka, mleko migdałowe, olej i ekstrakt waniliowy, aż będą gładkie. Wlej mokre składniki do suchych i dalej ubijaj, aż będą lekko gładkie (niewielkie grudki się zmieszczą).

  • Jeśli ciasto jest zbyt gęste, aby je wlać, dodaj więcej mleka po 1 łyżce stołowej, aby było rzadsze.

  • Rozgrzej dużą patelnię z płaskim dnem na kuchence na średnim ogniu. Za pomocą miarki o pojemności ¼ szklanki lub chochli wylej ciasto na patelnię. Gdy ciasto zacznie bulgotać i twardnieć, odwróć naleśnik i pozwól mu się usmażyć z drugiej strony. Powtórz z resztą ciasta.


Pierwotnie opublikowany 31 stycznia 2020 r
Zaktualizowano 10 stycznia 2023 r

Serwuje: 12

Porcja1naleśnikKalorie247kcal (12%)Węglowodany7g (2%)Białko8g (16%)Tłuszcz22g (34%)Tłuszcz nasycony3g (15%)cholesterol88mg (29%)Sód160mg (7%)Potas100mg (3%)Włókno4g (16%)Cukier1g (1%)Witamina A128j.m (3%)Wapń98mg (10%)Żelazo1mg (6%)

Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.

Kurs Śniadanie

Kuchnia jako sposób gotowania amerykański

Słowo kluczowe przepis na naleśniki z mąki migdałowej, keto, przepis na naleśniki keto, naleśniki keto, naleśniki


Źródło