Technologia

Młodzi inżynierowie SRI-Noida współpracują, aby poprawić jakość obsługi, funkcje zdrowotne i bezpieczeństwo użytkowników serii Galaxy S23 – Samsung Newsroom Polska

• 22 lutego, 2023

Samsung R&D Institute Noida (SRI-N) to globalne centrum badawczo-rozwojowe opracowujące zaawansowane rozwiązania dostosowane do globalnych i lokalnych potrzeb rynkowych, posiadające doświadczenie w komercjalizacji produktów. SRI-N znacząco przyczynia się do rozwoju smartfonów i innych innowacji. SRI-N ściśle współpracował z zespołami w Korei i wniósł wkład w przełomowe innowacje w nowej serii Galaxy S23.

Inżynierowie SRI-N wnieśli wkład w takie obszary, jak wrażenia użytkownika, funkcje zdrowotne, poprawa wydajności i bezpieczeństwo użytkownika w serii Galaxy S23.

„Dziedzina technologii mobilnych w dzisiejszym świecie nieustannie się zmienia. Jako centrum badawczo-rozwojowe SRI-N opracowuje innowacyjne i intuicyjne rozwiązania mobilne, które wzmacniają, edukują i wzbogacają życie naszych klientów. Pogłębiła się nasza odpowiedzialność za dostarczanie naszym klientom innowacyjnych technologii. Dzięki naszej specjalistycznej wiedzy i umiejętnościom, SRI-N stale rozwija innowacyjne produkty, które przyciągają konsumentów, a także kształtują przyszłość technologii” – powiedział KY Roo, dyrektor generalny Samsung R&D Institute – Noida.

Ulepszone wrażenia użytkownika

Doświadczenie użytkownika ma kluczowe znaczenie w dzisiejszym cyfrowym świecie, w którym użytkownicy oczekują wysoce intuicyjnego doświadczenia. Aplikacja Galaxy to Share została opracowana, aby umożliwić użytkownikom udostępnianie wszystkich dostosowań i własnych ustawień personalizacji na urządzeniach Galaxy w Indiach. Podobnie funkcja multitimera umożliwia użytkownikowi jednoczesne korzystanie z wielu timerów dla różnych czynności i zadań. Funkcja alarmu na dobranoc jest również bardziej niezawodna, umożliwiając użytkownikowi dostosowanie czasu budzenia w ciągu dnia. Aby usprawnić komunikację, do ekranu głównego S23 dodano widżet Direct Dial 4X1, który zapewnia łatwy dostęp do priorytetowych kontaktów i wybieranie ich jednym dotknięciem. SRI-N opracował te aplikacje i funkcje, aby zapewnić klientom najbardziej płynną i intuicyjną obsługę, zapewniając jednocześnie szeroki zakres dostosowywania.

Warto przeczytać!  Jak wysyłać e-maile chronione hasłem w Gmailu

Rozwój funkcji zdrowotnych i poprawa wydajności

Dzięki specjalistycznej wiedzy w dziedzinie zdrowia i urządzeń do noszenia, inżynierowie SRI-N skupili się na ulepszaniu funkcji zdrowotnych we flagowych urządzeniach. Seria Galaxy S23 jest wyposażona w nowy widżet śledzenia snu na ekranie głównym, który umożliwia użytkownikom bardzo łatwe śledzenie wzorca snu i oceny snu. Podobnie funkcja Water tracker pozwala użytkownikowi ustawić własne dzienne cele spożycia wody i wysyłać przypomnienia o niestandardowych zaplanowanych porach. Inżynierowie SRI-N przyczynili się również do ulepszeń monitorów zdrowia firmy Samsung, takich jak woda, skład ciała, śledzenie cyklu i tętno. Takie funkcje zostały opracowane, mając na uwadze preferencje pokolenia Z i millenialsów, którzy lubią równoważyć swoje zdrowie fizyczne, sprawność i uważność; wszystko razem i bezproblemowo.

Bezpieczeństwo użytkownika

Wraz z rozwojem technologii potrzeba więcej danych osobowych, aby zapewnić lepszą obsługę i bezpieczeństwo użytkowników. Aby zapewnić najlepsze wrażenia, inżynierowie z SRI-N opracowali funkcję Emergency SOS i Emergency Sharing, aby umożliwić użytkownikom wysyłanie wiadomości pomocy z informacjami o ich własnej lokalizacji i nagraniem wideo w sytuacji awaryjnej; wszystko dzięki prostej czynności polegającej na 3-krotnym naciśnięciu przycisku zasilania. Akcja inicjuje połączenie alarmowe, po którym następuje komunikat alarmowy.

Warto przeczytać!  Jak zdobyć darmową skrzynkę z łupami Techno Joy w grze Free Fire MAX

Nasi konsumenci w coraz większym stopniu kierują się wydajnością, jakością i autentycznością każdego produktu. A jako centrum badawczo-rozwojowe SRI-N z pasją napędza kreatywność, innowacyjność i doskonałość w codziennej pracy, aby wprowadzać pionierskie transformacje technologiczne, które nie tylko przemawiają do nowych klientów, ale także torują drogę przyszłej technologii.