Najbardziej oczekiwane otwarcia restauracji w Chicago, lato 2023 r
![Najbardziej oczekiwane otwarcia restauracji w Chicago, lato 2023 r](https://oen.pl/wp-content/uploads/2023/06/Bakery__Credit__Studio_K_and_Whitney_Architects-770x470.jpg)
Lato to zwykle wolniejszy sezon na otwieranie restauracji, ale w Chicago jest kilka godnych uwagi projektów, którymi warto się ekscytować. Dwa browary, jeden należący do grupy niezależnych członków branży, a drugi należący do Diageo — jednej z największych firm alkoholowych na świecie — to tytuły nowych ofert tego lata. Istnieją również dwa bary o charakterystycznej atmosferze, które będą serwować różne wersje indyjskiego jedzenia. Wreszcie grupa znana z kuchni meksykańskiej próbuje czegoś nowego, a włoska restauracja przejmuje charakterystyczny bar Rockit w River North. Przechylamy nasze fedory w hołdzie poległym. Bez dalszej zwłoki, oto najbardziej oczekiwane otwarcia restauracji lata w Chicago.
Wymienione alfabetycznie.
Clumsy Cow BBQ & Industry Ales Brewpub
![Metalowa taca grillowanych żeberek dla niemowląt.](https://oen.pl/wp-content/uploads/2023/06/Najbardziej-oczekiwane-otwarcia-restauracji-w-Chicago-lato-2023-r.jpg)
Adres: 230 S. Wabash Avenue, pętla
Kluczowi gracze: Alexander Willis, Dan Rook, Zack Blazek i Matt Wiegers
Ambitne trio Dan Rook, Zack Blazek i Matt Wiegers zamierza poważnie wstrząsnąć Loop dzięki dwóm uderzeniom letnich debiutów na Wabash Avenue. Weterani gościnności w śródmieściu najpierw rozpuszczą niezdarny grill z krowami, prowadzony przez absolwenta Soul & Smoke, Alexandra Willisa, gdzie klienci znajdą „new age” dania z żeberek, polską kiełbasę i nie tylko pod adresem 234 S. Wabash. Willis będzie również oferować wegetariańskie obiady z kanapką z grzybami z lwiej grzywy smażoną na południu. Willis i firma dołączą do Industry Ales Brewpub, rozległej piwnej przystani z wieloma piętrami i barem koktajlowym w stylu speakeasy, przy 230 S. Wabash, obok kultowego 122-letniego sprzedawcy fotografii Central Camera.
DeNuccis
![Renderowanie budynku restauracji z zieloną markizą i mnóstwem roślin.](https://oen.pl/wp-content/uploads/2023/06/1686270370_302_Najbardziej-oczekiwane-otwarcia-restauracji-w-Chicago-lato-2023-r.jpg)
Adres: 503 W. Dickens Avenue, Lincoln Park
Kluczowi gracze: Gościnność Ballyhoo
Na długo przed konwencjami fanów i popkulturowymi pop-upami istniała Four Farthings Tavern & Grill. Otwarty po raz pierwszy w 1963 roku irlandzki bar wziął swoją nazwę od Władca Pierścieni i służył lojalnej kadrze mecenasów aż do jego zamknięcia we wczesnych latach pandemii. Jego dawny dom na rogu Lincoln, Cleveland i Dickens wkrótce ponownie zacznie tętnić życiem, gdy zespół Ballyhoo Hospitality – grupa stojąca za popularnym w sąsiedztwie Gemini po drugiej stronie ulicy – odsłoni DeNuccis, włoski lokal z czerwonym sosem, który obiecuje New Jersey i New Atmosfera Yorku na kolację codziennie i na lunch w weekendy. Według przedstawiciela restauracja powinna zostać otwarta w lipcu.
Federales Logan Square
![Renderowanie restauracji i dużego patio na świeżym powietrzu.](https://oen.pl/wp-content/uploads/2023/06/1686270370_997_Najbardziej-oczekiwane-otwarcia-restauracji-w-Chicago-lato-2023-r.jpg)
Adres: 2471 N. Milwaukee Avenue, Logan Square
Kluczowi gracze: Cztery rogi
Imprezowy bar Federales w West Loop, który serwuje tacos, ale jest bardziej znany z serwowania tequili w lodowych kieliszkach, które patroni opuszczają, a następnie rzucają w dzwonek, tego lata wystrzeli na Logan Square z placówką o powierzchni 8500 stóp kwadratowych wyposażoną w wysuwany dach . Budowa byłego Marcello’s Father & Son przy alejach Milwaukee i Sacramento trwała przez wiele miesięcy, a mieszkańcy sąsiedztwa obserwują przebieg wydarzeń ze swoich stołków barowych po drugiej stronie skrzyżowania w przewiewnym rogu Estero. Zespół Federales nie wymyśla jednak koła na nowo: menu będzie podobne do jego siostrzanego miejsca. Według przedstawiciela restauracji restauracja powinna zostać otwarta pod koniec lipca.
Browar Otwartej Bramy Guinnessa
![Renderowanie ogromnej przestrzeni barowej.](https://oen.pl/wp-content/uploads/2023/06/1686270371_582_Najbardziej-oczekiwane-otwarcia-restauracji-w-Chicago-lato-2023-r.jpg)
Adres: 901 W. Kinzie Street, Fulton Market
Kluczowi gracze: Marki Diageo
Guinness, legendarny irlandzki stout, koncentruje swoją działalność w Chicago, otwierając nowy browar, który miał zostać otwarty w marcu, aby wykorzystać obchody Dnia Świętego Patryka w mieście. Bez względu na to, twórcy mega-stouta będą teraz kierować letnim klimatem za pomocą restauracji, browaru i piekarni. Tak — Diageo upewniło się, że kulinarny świat wiedział, że jego nowy projekt będzie obejmował pieczenie chleba — sponsorowali galę James Beard Awards i poinformowali o tym publiczność. Więcej informacji wkrótce.
Liliowy Tygrys
![mama.](https://oen.pl/wp-content/uploads/2023/06/1686270371_345_Najbardziej-oczekiwane-otwarcia-restauracji-w-Chicago-lato-2023-r.jpg)
Chris Peters/Eater Chicago
Adres: 1742 W. Division Street, Wicker Park
Kluczowi gracze: Zubair Mohajir, Ty Fujimura, Won Kim
Wazwan, indyjsko-amerykańska restauracja typu fast-casual w Wicker Park, rozrosła się do rozmiarów zbyt dużych, a bez koncesji na alkohol trudno konkurować z barami wzdłuż Division Street. To samo można powiedzieć o pasjonującym projekcie szefa kuchni Zubaira Mohajira, restauracji z menu degustacyjnym na zapleczu, nazwanej przez Wazwana Wozownią; klienci oczekują par win, gdy siadają do wykwintnego posiłku. Zwrócił się więc do swoich przyjaciół — Ty Fujimura z Arami i Won Kim z Kimski. Fujimura pomógł Mohajirowi zdobyć koncesję na alkohol, a Kim pomoże w kreatywny sposób przekształcić Wazwana w Liliowego Tygrysa. Mamy nadzieję, że bar stanie się indyjskim jedzeniem i piciem tego, co Nine Bar zrobił dla chińskiego jedzenia i picia w Chinatown. Szukaj przekąsek barowych — takich jak momos i hamburgery Wazwana — i zabawnych koktajli.
Monarcha i Lew
![Ryba z frytkami.](https://oen.pl/wp-content/uploads/2023/06/1686270371_883_Najbardziej-oczekiwane-otwarcia-restauracji-w-Chicago-lato-2023-r.jpg)
Adres: 302 E. Illinois Street, River North
Kluczowi gracze: Manish i Rina Mallick, szef kuchni Jitin Joshi
W Streeterville właściciele Rooh Chicago i Bar Goa pracują nad angielskim pubem, który serwuje dania kuchni brytyjsko-indyjskiej przy użyciu składników ze Środkowego Zachodu. Monarch & Lion to nietypowy pub, choć klienci będą mogli znaleźć najnowsze mecze piłki nożnej, krykieta i międzynarodowe. Jedzenie pochodzi od znakomitego szefa kuchni, który pracował z Gordonem Ramsayem i ma restauracje w Anglii i Dubaju. Znajdź rybę z frytkami, kiełbaski z puree, kurczaka tikka masala i nie tylko. Program napojów będzie skłaniał się ku ginowi.
Sifr
Adres: 660 N. Orleans Street, River North
Kluczowi gracze: Sujan Sarkar, Sahil Sethi
Niewiele wiadomo o Sifr, określanej przez kierownictwo jako „nowoczesna bliskowschodnia” restauracja, ten sam zespół, który stoi za Indienne, francusko-indyjską mieszanką w River North. Byli koledzy, Sujan Sarkar i Sahil Sethi – obaj gotowali w Rooh Chicago – ponownie łączą siły, ponieważ Sethi podróżował w celu prowadzenia badań i rozwoju w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Przejmują dawny Bernie’s Supper Club, który został zamknięty podczas pandemii, więc będą mieli też do wypełnienia taras na drugim piętrze. Sakar, który nadal współpracuje z oryginalną marką Rooh w Nowym Jorku i San Francisco, pracował już wcześniej z tak zwanymi smakami Bliskiego Wschodu, łącząc je z indyjską i europejską wrażliwością. Restauracja szybko nabiera kształtu i może zostać otwarta pod koniec czerwca.
Ummo
![Renderowanie słabo oświetlonej restauracji i baru.](https://oen.pl/wp-content/uploads/2023/06/1686270371_273_Najbardziej-oczekiwane-otwarcia-restauracji-w-Chicago-lato-2023-r.jpg)
Adres: 22 W. Hubbard Street, River North
Kluczowi gracze: José Sosa, Germán González, Carlos Gaytán
Były szef kuchni Gibsons Italia, José Sosa, zajmie centralne miejsce w lipcu otwierając Ummo, jego przemierzający Włochy hołd dla kuchni Emilii-Romanii i Apulii. Stale zmieniające się menu Sosy, skupione wokół gotowania na żywo, nawiązuje do włoskiego zwyczaju manipulowania składnikami (pochodzącymi z całego świata) w jak najmniejszym stopniu, podkreślając ich charakterystyczne cechy poprzez świeży makaron, a także mięso, owoce morza i dania wegetariańskie . Ummo, mieszczące się w zamkniętym centrum życia nocnego Rockit Bar & Grill, będzie miało dwa piętra z barem koktajlowym i salonem w stylu vintage z lat 70., w którym będą gościć DJ-e, muzyka na żywo i inni wykonawcy.