Gotowanie

Najlepszy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady

  • 20 lipca, 2023
  • 7 min read
Najlepszy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.

To najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady, które za każdym razem wychodzą idealnie i nie wymagają chłodzenia. To klasyczny wypróbowany i prawdziwy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady, które będziesz robić wielokrotnie!

Te ciasteczka z kawałkami czekolady to tradycyjne ciasteczka, które rozpływają się w ustach z każdym kęsem. Niech czekolada rozgrzeje Cię dekadenckim smakiem i niezrównanym komfortem płynącym z każdego ciasteczka. Jeśli szukasz innych przepisów na klasyczne ciasteczka, spróbuj tych idealnie miękkich ciasteczek z masłem orzechowym, pysznych ciasteczek maślano-pekanowych lub tych klasycznych ciasteczek owsianych do żucia.

Ciasteczko z kawałkami czekolady, które jest podzielone na pergaminie.

Najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady

Świeżo upieczone ciasteczka z kawałkami czekolady prosto z piekarnika nie trwają długo w naszym domu. Uwielbiamy słodki, klasyczny smak, który wnosi do naszej rodziny! Dzięki kilku prostym składnikom, które masz w spiżarni przez cały rok, te ciasteczka z kawałkami czekolady są NAJLEPSZE!

Moje dzieci uwielbiają wspólne gotowanie jako rodzina w każde niedzielne popołudnie. Uwielbiają piec w kuchni i każdego tygodnia tworzyć trwałe wspomnienia. Uwielbiam patrzeć, jak odmierzają, mieszają i cierpliwie patrzą przez szybę piekarnika, jak ciasteczka powoli pieką się do perfekcji. Pieczenie z dziećmi może być tak zabawne, że warto wypróbować inne łatwe przepisy, takie jak te Ryżowe Krispie z masłem orzechowym lub klasyczne batoniki z masłem orzechowym.

Składniki na najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady

Te klasyczne, podstawowe składniki ze spiżarni to wszystko, czego potrzebujesz, aby zrobić te pyszne ciasteczka. Nie wątp w proste składniki. Po ich połączeniu otrzymasz rozpływające się w ustach ciasteczko, któremu nie będziesz w stanie się oprzeć! Sprawdź kartę przepisu na dole posta, aby uzyskać dokładne pomiary.

  • Masło niesolone: To dodaje bogactwa i kremowej konsystencji.
  • Brązowy cukier: Uwielbiam, jak brązowy cukier zapewnia karmelowy smak i wilgoć.
  • Cukier: Nadaje słodyczy ciasteczkom.
  • Jajka: Zawsze używam dużych jaj do pieczenia, ponieważ dodają wilgoci i struktury.
  • Wanilia: Odrobina wanilii nadaje słodki smak.
  • Mąka Uniwersalna: Nadaje strukturę i miękką teksturę.
  • Proszek do pieczenia: Pomaga ciasteczkom rosnąć i mięknąć.
  • Proszek do pieczenia: Nadaje ciastkom lekką i puszystą konsystencję.
  • Sól: To równoważy słodycz i poprawia smak.
  • Chipsy z mlecznej czekolady: Topi się, tworząc lepkie kieszonki słodyczy.

Jak zrobić najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady?

Te ciasteczka powstają tak szybko, że będziesz chciał je robić cały czas! W rzeczywistości są tak dobre, że polecam podwoić porcję, aby zostało trochę resztek.

  1. Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
  2. Krem: W średniej misce i za pomocą miksera na średnich obrotach ubij razem masło, brązowy cukier i cukier granulowany.
  3. Pokonać: Dodać jajka i ekstrakt waniliowy i ubić na puszystą masę.
  4. Mieszać: Dodaj mąkę uniwersalną, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól i mieszaj, aż się połączą. Dodaj chipsy czekoladowe i dobrze wymieszaj.
  5. Nabrać i upiec: Używając 1-calowej miarki do ciastek, upuść ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia. Piec przez 7 lub 8 minut na partię.
  6. Fajny: Przenieś ciasteczka na metalową kratkę, aby ostygły.
4 zdjęcia w kolażu pokazujące, jak wymieszać ze sobą wszystkie składniki.

Jak sprawić, by ciasteczka były miękkie i nadające się do żucia

Każdy kocha miękkie i ciągnące się ciasteczka! Oto kilka wskazówek, dzięki którym Twoje ciasteczka z kawałkami czekolady będą wyglądać właśnie tak!

  • Dostosuj temperaturę i czas pieczenia: Piecz ciasto krócej w nieco wyższej temperaturze.
  • Dodaj słodzik: Dodaj 1 łyżkę stołową melasy lub miodu, aby ciasteczka były słodsze.
  • Zmień cukier: Użyj więcej brązowego cukru i mniej białego cukru w ​​stosunku 1:1, aby uzyskać bogatsze i bardziej miękkie ciasteczka.
  • Pozwól im ostygnąć na blasze do pieczenia: Zamiast piec je do końca, pozostaw je na chwilę na blasze do pieczenia, zanim przeniesiesz je na stojak chłodzący. Wtedy Twoje ciasteczka będą miękkie i ciągnące się.
Warto przeczytać!  Niedzielny obiad. Zimowa rybna i żurek w innej odsłonie. Przepisy kulinarne

Ciasto na ciasteczka w rzędach na blasze do pieczenia.

Tak! Zawsze dobrze jest zamrozić ciasto! To świetny sposób na zrobienie tych ciasteczek z kawałkami czekolady z wyprzedzeniem i sprawienie, by trwały znacznie dłużej.

  • Aby Zamrozić Ciasteczka Ciasto: Jeśli nie jesteś gotowy do pieczenia ciasta po wymieszaniu go razem, umieść ciasto w hermetycznym pojemniku i zamroź do jednego roku w zamrażarce.
  • Chłodzi Ciastko Ciasteczka: Jeśli wiesz, że będziesz piec te ciasteczka w ciągu najbliższych kilku dni, możesz po prostu schłodzić ciasto. Przechowuj go w hermetycznym pojemniku i wytrzyma 3 do 4 dni w lodówce.

Aby zaoszczędzić czas, uformuj z ciasta kulki, a następnie umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zamrażaj przez około godzinę, a następnie ułóż kulki z ciasta warstwami w hermetycznym pojemniku z papierem pergaminowym między warstwami.

Ciasteczka z kawałkami czekolady zapiekane na papierze pergaminowym na blasze do pieczenia.

Zastępstwa

Bądź kreatywny i zmieniaj rzeczy! Używając różnych składników zamiast kawałków czekolady w swoich ciasteczkach, możesz sprawić, że będą smakować wyśmienicie na nowe i ekscytujące sposoby. Oznacza to, że możesz piec je częściej i za każdym razem mieć inny rodzaj ciasteczka.

  • Półsłodkie Czekoladowe Chipsy
  • Chipsy z Czekolady Mlecznej
  • Chipsy z ciemnej czekolady
  • Mini Czekoladowe Chipsy
  • Chipsy z gorzkiej czekolady
  • Chipsy Maślane
  • Chipsy z masłem orzechowym
  • Miętowe Czekoladowe Chipsy
  • Chipsy z białej czekolady
Warto przeczytać!  Przepis na sałatkę z pieczonych buraków | Krytyk receptury

Pieczone ciasteczka czekoladowe na blacie.


  • Rozgrzej piekarnik do 350 ° F. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.

  • W średniej misce i za pomocą miksera na średnich obrotach ubij razem masło, brązowy cukier i cukier granulowany.

  • Dodać jajka i ekstrakt waniliowy i ubić na puszystą masę.

  • Dodaj mąkę uniwersalną, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól i mieszaj, aż się połączą. Dodaj chipsy czekoladowe i dobrze wymieszaj.

  • Używając 1-calowej miarki do ciastek, upuść ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia. Piec przez 7 lub 8 minut na partię.

  • Przenieś ciasteczka na metalową kratkę, aby ostygły.


Pierwotnie opublikowany w maju 2012 r.
Zaktualizowano 20 lipca 2023 r
Ciasteczka nie będą wyglądały na całkiem gotowe, ale sztuczka polega na tym, aby nie upiec ich zbyt długo, aby pozostały ciągnące.

Serwuje: 24

Kalorie281kcal (14%)Węglowodany41G (14%)Białko3G (6%)Tłuszcz12G (18%)Tłuszcz nasycony7G (35%)Tłuszcz wielonienasycony0,4GTłuszcze jednonienasycone2GTłuszcze trans0,3Gcholesterol38mg (13%)Sód162mg (7%)Potas46mg (1%)Błonnik1G (4%)Cukier26G (29%)Witamina A292j.m (6%)Witamina C0,1mgWapń34mg (3%)Żelazo1mg (6%)

Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.

Kurs Deser

Kuchnia jako sposób gotowania amerykański

Słowo kluczowe Ciasteczka z kawałkami czekolady


Źródło