Najlepszy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady
![Najlepszy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady](https://oen.pl/wp-content/uploads/2023/07/Najlepszy-przepis-na-ciasteczka-z-kawalkami-czekolady-770x470.jpg)
Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.
To najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady, które za każdym razem wychodzą idealnie i nie wymagają chłodzenia. To klasyczny wypróbowany i prawdziwy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady, które będziesz robić wielokrotnie!
Te ciasteczka z kawałkami czekolady to tradycyjne ciasteczka, które rozpływają się w ustach z każdym kęsem. Niech czekolada rozgrzeje Cię dekadenckim smakiem i niezrównanym komfortem płynącym z każdego ciasteczka. Jeśli szukasz innych przepisów na klasyczne ciasteczka, spróbuj tych idealnie miękkich ciasteczek z masłem orzechowym, pysznych ciasteczek maślano-pekanowych lub tych klasycznych ciasteczek owsianych do żucia.
![To najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady, które za każdym razem wychodzą idealnie i nie wymagają chłodzenia. To klasyczny wypróbowany i prawdziwy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady, które będziesz robić wielokrotnie! Ciasteczko z kawałkami czekolady, które jest podzielone na pergaminie.](https://therecipecritic.com/wp-content/uploads/2023/06/the_best_choco late_chip_cookies_ever-1-667x1000.jpg)
Najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady
Świeżo upieczone ciasteczka z kawałkami czekolady prosto z piekarnika nie trwają długo w naszym domu. Uwielbiamy słodki, klasyczny smak, który wnosi do naszej rodziny! Dzięki kilku prostym składnikom, które masz w spiżarni przez cały rok, te ciasteczka z kawałkami czekolady są NAJLEPSZE!
Moje dzieci uwielbiają wspólne gotowanie jako rodzina w każde niedzielne popołudnie. Uwielbiają piec w kuchni i każdego tygodnia tworzyć trwałe wspomnienia. Uwielbiam patrzeć, jak odmierzają, mieszają i cierpliwie patrzą przez szybę piekarnika, jak ciasteczka powoli pieką się do perfekcji. Pieczenie z dziećmi może być tak zabawne, że warto wypróbować inne łatwe przepisy, takie jak te Ryżowe Krispie z masłem orzechowym lub klasyczne batoniki z masłem orzechowym.
Składniki na najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady
Te klasyczne, podstawowe składniki ze spiżarni to wszystko, czego potrzebujesz, aby zrobić te pyszne ciasteczka. Nie wątp w proste składniki. Po ich połączeniu otrzymasz rozpływające się w ustach ciasteczko, któremu nie będziesz w stanie się oprzeć! Sprawdź kartę przepisu na dole posta, aby uzyskać dokładne pomiary.
- Masło niesolone: To dodaje bogactwa i kremowej konsystencji.
- Brązowy cukier: Uwielbiam, jak brązowy cukier zapewnia karmelowy smak i wilgoć.
- Cukier: Nadaje słodyczy ciasteczkom.
- Jajka: Zawsze używam dużych jaj do pieczenia, ponieważ dodają wilgoci i struktury.
- Wanilia: Odrobina wanilii nadaje słodki smak.
- Mąka Uniwersalna: Nadaje strukturę i miękką teksturę.
- Proszek do pieczenia: Pomaga ciasteczkom rosnąć i mięknąć.
- Proszek do pieczenia: Nadaje ciastkom lekką i puszystą konsystencję.
- Sól: To równoważy słodycz i poprawia smak.
- Chipsy z mlecznej czekolady: Topi się, tworząc lepkie kieszonki słodyczy.
Solone czy niesolone masło do ciastek?
Lubię używać niesolonego masła, które pozostawia się na kilka godzin przed pieczeniem ciasteczek z kawałkami czekolady. Wyjęcie masła z lodówki na około godzinę jest najlepsze dla tych ciasteczek podczas mieszania. Jeśli wolisz solone masło, zalecam zmniejszenie ilości soli do ½ łyżeczki.
Jak zrobić najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady?
Te ciasteczka powstają tak szybko, że będziesz chciał je robić cały czas! W rzeczywistości są tak dobre, że polecam podwoić porcję, aby zostało trochę resztek.
- Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
- Krem: W średniej misce i za pomocą miksera na średnich obrotach ubij razem masło, brązowy cukier i cukier granulowany.
- Pokonać: Dodać jajka i ekstrakt waniliowy i ubić na puszystą masę.
- Mieszać: Dodaj mąkę uniwersalną, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól i mieszaj, aż się połączą. Dodaj chipsy czekoladowe i dobrze wymieszaj.
- Nabrać i upiec: Używając 1-calowej miarki do ciastek, upuść ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia. Piec przez 7 lub 8 minut na partię.
- Fajny: Przenieś ciasteczka na metalową kratkę, aby ostygły.
![To najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady, które za każdym razem wychodzą idealnie i nie wymagają chłodzenia. To klasyczny wypróbowany i prawdziwy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady, które będziesz robić wielokrotnie! 4 zdjęcia w kolażu pokazujące, jak wymieszać ze sobą wszystkie składniki.](https://therecipecritic.com/wp-content/uploads/2021/03/P icMonkey-Collage-27-1000x1000-1-1000x1000.jpg)
Jak sprawić, by ciasteczka były miękkie i nadające się do żucia
Każdy kocha miękkie i ciągnące się ciasteczka! Oto kilka wskazówek, dzięki którym Twoje ciasteczka z kawałkami czekolady będą wyglądać właśnie tak!
- Dostosuj temperaturę i czas pieczenia: Piecz ciasto krócej w nieco wyższej temperaturze.
- Dodaj słodzik: Dodaj 1 łyżkę stołową melasy lub miodu, aby ciasteczka były słodsze.
- Zmień cukier: Użyj więcej brązowego cukru i mniej białego cukru w stosunku 1:1, aby uzyskać bogatsze i bardziej miękkie ciasteczka.
- Pozwól im ostygnąć na blasze do pieczenia: Zamiast piec je do końca, pozostaw je na chwilę na blasze do pieczenia, zanim przeniesiesz je na stojak chłodzący. Wtedy Twoje ciasteczka będą miękkie i ciągnące się.
![Najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady okazują się idealne za każdym razem i nie wymagają czasu na schłodzenie. To klasyczny wypróbowany i prawdziwy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady, które będziesz robić wielokrotnie! Ciasto na ciasteczka w rzędach na blasze do pieczenia.](https://therecipecritic.com/wp-content/uploads/2012/05/best_chocolate_chip_cookie s9-667x1000.jpg)
Czy możesz zamrozić lub schłodzić ciasto czekoladowe?
Tak! Zawsze dobrze jest zamrozić ciasto! To świetny sposób na zrobienie tych ciasteczek z kawałkami czekolady z wyprzedzeniem i sprawienie, by trwały znacznie dłużej.
- Aby Zamrozić Ciasteczka Ciasto: Jeśli nie jesteś gotowy do pieczenia ciasta po wymieszaniu go razem, umieść ciasto w hermetycznym pojemniku i zamroź do jednego roku w zamrażarce.
- Chłodzi Ciastko Ciasteczka: Jeśli wiesz, że będziesz piec te ciasteczka w ciągu najbliższych kilku dni, możesz po prostu schłodzić ciasto. Przechowuj go w hermetycznym pojemniku i wytrzyma 3 do 4 dni w lodówce.
Aby zaoszczędzić czas, uformuj z ciasta kulki, a następnie umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zamrażaj przez około godzinę, a następnie ułóż kulki z ciasta warstwami w hermetycznym pojemniku z papierem pergaminowym między warstwami.
![To najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady, które za każdym razem wychodzą idealnie i nie wymagają chłodzenia. To klasyczny wypróbowany i prawdziwy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady, które będziesz robić wielokrotnie! Ciasteczka z kawałkami czekolady zapiekane na papierze pergaminowym na blasze do pieczenia.](https://therecipecritic.com/wp-content/uploads/2023/06/the_best_choco late_chip_cookies_ever-2-667x1000.jpg)
Zastępstwa
Bądź kreatywny i zmieniaj rzeczy! Używając różnych składników zamiast kawałków czekolady w swoich ciasteczkach, możesz sprawić, że będą smakować wyśmienicie na nowe i ekscytujące sposoby. Oznacza to, że możesz piec je częściej i za każdym razem mieć inny rodzaj ciasteczka.
- Półsłodkie Czekoladowe Chipsy
- Chipsy z Czekolady Mlecznej
- Chipsy z ciemnej czekolady
- Mini Czekoladowe Chipsy
- Chipsy z gorzkiej czekolady
- Chipsy Maślane
- Chipsy z masłem orzechowym
- Miętowe Czekoladowe Chipsy
- Chipsy z białej czekolady
![To najlepsze ciasteczka z kawałkami czekolady, które za każdym razem wychodzą idealnie i nie wymagają chłodzenia. To klasyczny wypróbowany i prawdziwy przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady, które będziesz robić wielokrotnie! Pieczone ciasteczka czekoladowe na blacie.](https://therecipecritic.com/wp-content/uploads/2023/06/najlepsza_czekolada_ chip_cookies_ever-667x1000.jpg)
-
Rozgrzej piekarnik do 350 ° F. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
-
W średniej misce i za pomocą miksera na średnich obrotach ubij razem masło, brązowy cukier i cukier granulowany.
-
Dodać jajka i ekstrakt waniliowy i ubić na puszystą masę.
-
Dodaj mąkę uniwersalną, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól i mieszaj, aż się połączą. Dodaj chipsy czekoladowe i dobrze wymieszaj.
-
Używając 1-calowej miarki do ciastek, upuść ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia. Piec przez 7 lub 8 minut na partię.
-
Przenieś ciasteczka na metalową kratkę, aby ostygły.
Zaktualizowano 20 lipca 2023 r
Ciasteczka nie będą wyglądały na całkiem gotowe, ale sztuczka polega na tym, aby nie upiec ich zbyt długo, aby pozostały ciągnące.
Serwuje: 24
Kalorie281kcal (14%)Węglowodany41G (14%)Białko3G (6%)Tłuszcz12G (18%)Tłuszcz nasycony7G (35%)Tłuszcz wielonienasycony0,4GTłuszcze jednonienasycone2GTłuszcze trans0,3Gcholesterol38mg (13%)Sód162mg (7%)Potas46mg (1%)Błonnik1G (4%)Cukier26G (29%)Witamina A292j.m (6%)Witamina C0,1mgWapń34mg (3%)Żelazo1mg (6%)
Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.