Papryka Faszerowana Kurczakiem Z Białą Fasolą
Te łatwe papryczki faszerowane kurczakiem i białą fasolą to świetny sposób na wykorzystanie resztek piersi z kurczaka na obiad!
Papryka Faszerowana Kurczakiem Z Białą Fasolą
Faszerowana papryka to u mnie w domu ulubieniec! Niektóre z moich najbardziej popularnych to papryka faszerowana indykiem i papryka faszerowana indykiem Sante Fe. Ten prosty przepis wymyśliłam, gdy zostało mi trochę piersi z kurczaka. Możesz również użyć piersi z kurczaka z rożna lub dodać kilka piersi do powolnej kuchenki i gotować przez 4 godziny, aż łatwo się rozdrabnia za pomocą dwóch widelców. Niektóre z moich ulubionych to kurczak Taco Chili nadziewane papryki i oczywiście popularna zupa z faszerowanej papryki!
Od czasu do czasu lubię przeglądać archiwa i ponownie udostępniać starsze przepisy, które stworzyłem, zanim jeszcze miałem książki kucharskie. To jeden z nich, to prosty i świetny sposób na wykorzystanie resztek piersi z kurczaka. Z kurczakiem, białą fasolą, papryką zapiekaną z serem. Są bogate w białko i błonnik i są pyszne na obiad.
Składniki na faszerowaną paprykę z kurczaka
- cebula i czosnek dla smaku
- czerwona, pomarańczowa, żółta lub zielona papryka
- kolendra lub pietruszka
- rozdrobniona gotowana pierś z kurczaka, z kurczaka z rożna lub resztki
- kminek, sól przyprawowa adobo lub sól do smaku
- biała fasola w puszce, na błonnik
- tarty ser cheddar
Jak zrobić paprykę faszerowaną kurczakiem
- Podsmaż posiekaną cebulę, czosnek, kolendrę lub pietruszkę i czerwoną paprykę, aż będą miękkie.
- Dodaj posiekaną pierś z kurczaka i dopraw kminkiem i adobo.
- Dodaj nieodsączoną fasolę i 1 do 1-1/2 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu przez około 5-10 minut, aż zgęstnieje.
- Papryki przekrój na pół usuwając nasiona i łodygę.
- Umieść papryki w naczyniu żaroodpornym. Napełnij każdą paprykę 1/3 szklanki mieszanki kurczaka i fasoli.
- Wlej około 1/3 szklanki wody lub bulionu z kurczaka na dno naczynia do zapiekania. (Pomoże im to zaparować i zmiękczyć.)
- Przykryj szczelnie folią. Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż papryka będzie miękka.
- Zdejmij folię, posyp serem i piecz bez przykrycia jeszcze 5 minut, aż ser się roztopi.
Wariacje
- Zamień białą fasolę na czarną
- Użyj papryczek Poblano zamiast papryki
Jak zrobić piersi z kurczaka w powolnej kuchence
Aby zrobić rozdrobnionego kurczaka w powolnej kuchence, weź 16 uncji piersi z kurczaka i umieść je w powolnej kuchence z wystarczającą ilością wody lub bulionu z kurczaka do pokrycia. Przykryj i gotuj przez 4 godziny, a następnie rozdrobnij 2 widelcami.
Pomysły na przystawkę z papryką faszerowaną kurczakiem
Więcej przepisów na faszerowaną paprykę
Papryka faszerowana kurczakiem i białą fasolą
2
Te łatwe papryczki faszerowane kurczakiem i białą fasolą to świetny sposób na wykorzystanie resztek piersi z kurczaka na obiad!
- 2 łyżeczka Oliwa z oliwek
- 1 cebula, posiekane
- 4 goździki czosnek, posiekane
- 1/2 czerwona papryka, mielony
- 1/4 Puchar kolendra, lub pietruszka
- 5 papryka, czerwony, pomarańczowy, żółty lub zielony
- 14 uncja posiekana gotowana pierś z kurczaka*, z kurczaka z rożna lub resztek
- 3/4 łyżeczka kminek
- 1/2 łyżeczka sól przyprawowa adobo, lub sól do smaku
- 15,5 uncja puszka białej fasoli, nie osuszony
- 1/2 Puchar rozdrobniony cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu
-
Rozgrzej piekarnik do 350F.
-
Na średniej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, kolendrę lub natkę pietruszki i czerwoną paprykę, smaż do miękkości, około minuty.
-
Dodaj kurczaka i dopraw kminkiem i adobo. Dodaj fasolę i 1 do 1-1/2 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu przez około 5-10 minut, aż zgęstnieje, a płyn się zredukuje.
-
Papryki przekrój na pół usuwając nasiona i łodygę.
-
Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Napełnij każdą paprykę 1/3 szklanki mieszanki kurczaka i fasoli.
-
Wlej około 1/3 szklanki wody lub bulionu z kurczaka na dno naczynia do zapiekania. (Pomoże im to zaparować i zmiękczyć.)
-
Przykryj szczelnie folią. Piecz 30 minut, aż papryka będzie miękka.
-
Zdejmij folię, posyp serem i piecz bez przykrycia jeszcze 5 minut, aż ser się roztopi.
Jak zrobić pierś z kurczaka w powolnej kuchence: Aby zrobić rozdrobnionego kurczaka w powolnej kuchence, weź 16 uncji piersi z kurczaka i umieść je w powolnej kuchence z wystarczającą ilością wody lub bulionu z kurczaka do pokrycia. Przykryj i gotuj przez 4 godziny, a następnie rozdrobnij 2 widelcami.
Porcja: 2połówki, Kalorie: 304kcal, Węglowodany: 35g, Białko: 30g, Tłuszcz: 6g, Tłuszcz nasycony: 2g, Włókno: 6.5g
Słowa kluczowe: papryka faszerowana kurczakiem, dania mrożone, bezglutenowe, papryka faszerowana