Marketing

Pizza Parachute otwiera się z kwadratami w stylu sycylijskim i ostrygami na Union Market

  • 13 listopada, 2023
  • 3 min read
Pizza Parachute otwiera się z kwadratami w stylu sycylijskim i ostrygami na Union Market


Pizze Spadochronowe „Spicy Boii” z pepperoni, marynowanym chilli i ostrym miodem. Zdjęcie dzięki uprzejmości Parachute Pizza.

Pizze po sycylijsku, wystrojone ostrygi i wina z beczki pojawią się na Union Market w środę, 15 listopada. Zespół stojący za francuskim bistro i winiarnią Brookland Primrose otwiera nowy lokal o nazwie Parachute Pizza – nazwany tak, ponieważ – jak współautor – właściciel Sebastian Zutant wyjaśnia: „pizza ratuje życie”.

Menu otwierające będzie skupiać się na „grubych, gumowatych rzeczach” – pizzy z chrupiącą skórką smażoną na oliwie z oliwek i przewiewnym wnętrzem do żucia, mówi Zutant, który przy nowym przedsięwzięciu współpracuje z dyrektor generalną Primrose Erin Im i szefem kuchni Oliverem Friendlym. Dodatki obejmują podstawowe produkty, takie jak pomidor, bazylia i mozzarella lub pepperoni z marynowanym chili i miodem. Ale znajdziesz też bardziej kreatywne opcje, takie jak ciasto „cacio e pepe” z białym sosem provolone, karmelizowaną cebulą, pieczonym czosnkiem i dużą ilością czarnego pieprzu. Friendly, który prowadzi również catering Eat & Smile, twierdzi, że ma nadzieję ostatecznie rozszerzyć menu o pizzę „taco” i pizzę śniadaniową.

Warto przeczytać!  70% pasażerów przeszłoby z klasy ekonomicznej, gdyby linie lotnicze oferowały lepsze zdjęcia

Pizze będą dostępne na placu (5-7 USD) lub na tacy (34-46 USD). Friendly twierdzi, że cały placek wystarczy, aby nakarmić czterech do sześciu lub dwóch do trzech „pijanych dzieciaków z college’u”. Za niewielką dopłatą goście mogą wybrać bezglutenowy spód wykonany z bezglutenowej mieszanki pizzy Króla Artura, którego według Friendly jest prawie nie do odróżnienia od zwykłego ciasta. W menu otwarcia znalazła się także sałatka Cezar z chipsami z parmezanu, białymi anchois, grzankami czosnkowymi i kandyzowaną cytryną. Później zespół może dodać pętle czosnku lub inne małe talerze.

Ostrygi dołączą do menu tydzień lub dwa po otwarciu lokalu. Podawane na pół tuzina, ostrygi będą dostępne w półskorupie z cytryną lub z różnymi rotującymi dodatkami. Jedna „wymyślna” wersja będzie zawierała ikrę z łososia, marynowane buraki i ocet estragonowy. Friendly bawi się także „ostrygami z pizzy” polanymi chrupiącymi pepperoni i chipsami czosnkowymi.

Zutant jest dobrze znanym sprzedawcą wina w DC i ma własną wytwórnię win z Wirginii, Lightwell Survey. W Parachute Pizza skupi się na „dziwnym gównie” i „łatwym piciu”. 10 rotacyjnych ofert będzie dostępnych w puszkach lub w wersji beczkowej, w tym wino pomarańczowe i Beaujolais-Villages z Dufaitre („jednego z moich ulubionych producentów” – mówi Zutant). Ma nadzieję, że w przyszłym roku będzie beczkował własne wino Lightwell Survey. Nie zabraknie także cydrów, piw i koktajli w puszkach (w tym niektóre opcje bezalkoholowe).

Warto przeczytać!  [INVNT GROUP]™ i MSM tworzą strategiczne partnerstwo w celu zwiększenia globalnej siły marketingowej talentów i marek w branży sportów motorowych

Powierzchnia Union Market, dawniej mieszcząca stoisko Red Apron, będzie miała sześć miejsc przy barze, wysokie stoliki dla około 20 osób oraz szklane okno wychodzące na kuchnię z pizzą. Na początku dostępna będzie obsługa przy kasie obejmująca zamawianie tabletów, ale w przyszłości personel baru rozważy możliwość zapewnienia pełnej obsługi baru.

Pizza Spadochronowa na Union Market. 1309 5th St., NE

Jessiki Sidman

Redaktor kulinarny

Jessica Sidman opisuje ludzi i trendy stojące za sceną jedzenia i napojów w DC. Przed dołączeniem Waszyngton w lipcu 2016 r. była redaktorką ds. żywności i felietonistką Young & Hungry w Washington City Paper. Pochodzi z Kolorado i jest absolwentką Uniwersytetu Pensylwanii.




Źródło