Przepis na brownie z patelni | Krytyk receptury
Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.
To łatwe brownie z patelni to po prostu czekoladowy, lepki deser, którego potrzebujesz w swoim życiu! Uzupełnij go gałką lodów waniliowych, aby uzyskać najwyższą przyjemność, którą możesz cieszyć się prosto z patelni!
Gdy dorastałem, ciasteczka były moim ULUBIONYM deserem. Jest to nadal aktualne! Naprawdę nie ma nic lepszego niż puszysta dobroć ciepłego brownie. Musisz spróbować tych 3-składnikowych brownie i brownie z sernikiem! Ciasteczka truskawkowe i cytrynowe to także świetne opcje, jeśli chcesz spróbować czegoś nowego!
Brownie Na Patelni
Przepisy z patelni są NAJLEPSZE! Są tak łatwe do wykonania, a czyszczenie to pestka. Mam teraz na blogu sporo pikantnych przepisów na patelnie (sprawdź je, jeśli szukasz łatwego obiadu!), Ale desery potrzebują tyle samo czasu w centrum uwagi! Brownie to jeden z moich ulubionych deserów wszechczasów, a dzięki temu przepisowi na brownie z patelni możesz z łatwością przygotować kruchy smakołyk w mgnieniu oka! Podziel się nim ze znajomymi i rodziną lub zachowaj to wszystko dla siebie. nie będę osądzać!
Robiłem ten przepis na brownie z patelni już wiele razy i pozwól, że ci powiem. To jest TAK pyszne! Wszystko, co powinno być w brownie. Bogaty, wilgotny i cudownie puszysty. Lubię być ekstra (bo czemu nie, jeśli chodzi o deser?) i dodać na wierzch gałkę lodów i sos czekoladowy. Możesz również podać go z bitą śmietaną na wierzchu, ale szczerze mówiąc, jest niesamowity. Trudno powstrzymać się od skończenia jej za jednym posiedzeniem.
Składniki na brownie z patelni
Ten przepis na brownie z patelni wykorzystuje wiele prostych składników, co jest świetne! Jestem pewien, że będziesz mieć większość z nich! Tylko upewnij się, że używasz dobrej jakości czekolady, aby uzyskać najlepszy smak. Uwaga: wszystkie wymiary znajdują się w karcie receptury poniżej.
- Masło niesolone: Dodaje bogactwa i wilgoci brownie z patelni. Masło = wyjątkowo puszyste i pyszne ciasteczka.
- Olej roślinny: Dodanie łyżki oleju roślinnego sprawia, że brownie z patelni ma przyjemną i chrupiącą skórkę na zewnątrz, ale jest również wilgotne i lepkie w środku. Idealne połączenie!
- Cukier granulowany: Równoważy gorycz proszku kakaowego. Dodaje też oczywiście idealnej słodyczy!
- Jajka: Działaj jako twój środek wiążący.
- Ekstrakt waniliowy: Dodanie ekstraktu waniliowego wzmacnia smak brownie z patelni.
- Mąka Uniwersalna: Nadaje strukturze brownie z patelni.
- Sól: Szczypta soli wydobywa smak kakao i równoważy słodycz cukru.
- Proszek do pieczenia: Dodanie proszku do pieczenia sprawia, że brownie z patelni rośnie i staje się lekkie i puszyste!
- Kakao w proszku: Proszek kakaowy nadaje brownie bogaty, czekoladowy smak i ciemny kolor.
- Ciemny proszek kakaowy: Ciemny proszek kakaowy wzmacnia smak czekolady i nadaje brownie z patelni głębszy, bardziej złożony smak. Jeśli uwielbiasz robić ciasteczka, to jest to pozycja obowiązkowa w Twojej spiżarni!
- Chipsy lub kawałki gorzkiej czekolady: Dodatek wiórków z ciemnej czekolady dodaje tekstury i dodatkowych wybuchów smaku roztopionej czekolady w całym brownie z patelni. To takie pobłażliwe i pyszne! Możesz również zamienić chipsy czekoladowe na mleczną lub białą czekoladę, chipsy z masłem orzechowym, chipsy toffi, a nawet chipsy miętowe.
Jak zrobić brownie z patelni
To takie proste! Po prostu wymieszaj wszystko razem i włóż patelnię do piekarnika. To mój nowy ulubiony sposób na robienie brownie. To takie zabawne i smaczne!
- Rozgrzej piekarnik, przygotuj patelnię: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita, a następnie nasmaruj żeliwną patelnię o średnicy 8 lub 9 cali. Odłożyć na bok.
- Zmieszaj mokre składniki: W średniej misce wymieszaj masło, olej i cukier, aż się połączą. Następnie dodać jajko i ekstrakt waniliowy i miksować do połączenia.
- Wymieszać suche składniki, połączyć: W osobnej misce wymieszaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i oba kakao w proszku. Dodaj suche składniki do mokrych, a następnie wymieszaj tylko do połączenia. Następnie włóż chipsy czekoladowe.
- Upiec: Wlej ciasto na przygotowaną patelnię i piecz przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta ze środka.
- Schłodzić i podawać: Pozostaw ciastka do ostygnięcia przez 5 minut, a następnie posyp lodami, jeśli chcesz, i podawaj.
Wskazówki i smaczne wariacje
Wspaniałą rzeczą w brownies jest to, że dobrze pasują do tak wielu różnych smaków. Orzechy, biała czekolada, solony karmel, co tylko chcesz! Poczuj się swobodnie i dodaj swoje ulubione nadzienia i dodatki do brownie z patelni.
- Użyj wysokiej jakości czekolady: Sięgnij po czekoladę z dużą zawartością kakao. To sprawia, że brownie jest super aromatyczne! Zwykle używam Ghirardelli 60% kakao.
- Nie przesadzaj: Pamiętaj, aby mieszać ciasto brownie tylko do połączenia. Jeśli przemieszasz go lub ubijesz na zbyt dużej prędkości, może to spowodować rozwój glutenu. Oznacza to twarde, gumowate ciasteczka.
- Unikaj rozgotowywania: Lubię wyjmować brownie z patelni z piekarnika, gdy środek jest jeszcze trochę miękki. Nadal będzie się gotować na patelni przez minutę lub dwie.
- Czasy gotowania: Upiecz ciasteczka według własnego uznania! Jeśli wolisz, aby ciasteczka były bardziej lepkie, wyjmij je z piekarnika nieco wcześniej. Jeśli lubisz je całkowicie upieczone, pamiętaj, aby upiec je, aż wykałaczka wyjdzie czysta.
- Dodaj orzechy: Uwielbiam dodawać posiekane orzechy do brownies ze względu na ich niesamowitą konsystencję. Spróbuj posiekanych orzechów włoskich lub pekan w swoim następnym brownie z patelni!
- Sosy: Podobnie jak deser lodowy, polej ciastko czekoladą, białą czekoladą lub sosem karmelowym.
Jak długo trwa brownie z patelni?
Polecam podawać brownie prosto z piekarnika. Najlepiej w ten sposób! Ale jeśli zdarzy ci się mieć resztki, możesz owinąć patelnię folią lub przenieść ciasteczka do hermetycznego pojemnika.
- W temperaturze pokojowej: Te ciasteczka można przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku lub szczelnie przykryć folią. Najlepiej smakują w ciągu 3-4 dni.
-
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita i nasmaruj żeliwną patelnię o średnicy 8 lub 9 cali. Odłożyć na bok.
-
W średniej misce wymieszaj masło, olej i cukier, aż się połączą. Dodaj jajko i ekstrakt waniliowy i mieszaj, aż się połączą.
-
W osobnej misce wymieszaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i oba kakao w proszku. Dodaj suche składniki do mokrych i mieszaj tylko do połączenia. Złożyć chipsy czekoladowe.
-
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta ze środka.
-
Pozostaw ciastka do ostygnięcia przez 5 minut, a następnie posyp lodami, jeśli chcesz, i podawaj.
Serwuje: 1
Kalorie2354kcal (118%)Węglowodany304G (101%)Białko31G (62%)Tłuszcz125G (192%)Tłuszcz nasycony81G (405%)Tłuszcz wielonienasycony6GTłuszcze jednonienasycone29GTłuszcze trans4Gcholesterol572mg (191%)Sód1375mg (57%)Potas1398mg (40%)Błonnik19G (76%)Cukier221G (246%)Witamina A3317j.m (66%)Witamina C0,3mgWapń399mg (40%)Żelazo11mg (61%)
Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.