Gotowanie

Przepis na Domową Bitą Śmietanę | Krytyk receptury

  • 6 marca, 2023
  • 6 min read
Przepis na Domową Bitą Śmietanę |  Krytyk receptury

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.

Przestań biegać do sklepu po Cool Whip, ta domowej roboty bita śmietana jest o wiele lepsza! To prawdziwa świeża śmietana bez dodatku konserwantów i aromatów, która stanowi idealny dodatek do ciast, szewców i deserów lodowych.

Jeśli nie zauważyłeś, mam słabość do słodyczy! Domowe smakołyki są najlepsze, a kiedy spróbowałam sama zrobić bitą śmietanę, wiedziałam, że nie mogę jej zrobić inaczej. To jest po prostu najlepsze! Najlepsze w smaku i najlepsze dla Ciebie. Wypróbuj tę bitą śmietanę na filiżance gorącej czekolady, razem z ciastem czekoladowym, a nawet na naleśnikach!

Bita śmietana na trzepaczce.

Domowa bita śmietana

Jeśli nigdy nie próbowałeś domowej roboty bitej śmietany, musisz natychmiast wejść do kuchni i ubić bitą śmietanę! Nie żartuję, kiedy mówię, że to całkowita zmiana gry, jeśli chodzi o dosłownie każdy deser z bitą śmietaną. Jesteś fanem sałatek owocowych? Pokochasz to o wiele bardziej ze świeżo bitą śmietaną. Z tą polewą truskawki smakują bosko. Ciasto z dyni już nigdy nie będzie takie samo bez domowej bitej śmietany, gdy tylko spróbujesz.

Wszystko czego potrzebujesz to ciężka śmietana i wanilia. Lubię dodać trochę cukru pudru, aby było trochę słodsze. Ta część jest całkowicie opcjonalna. Miło jest go osłodzić, jedząc go na czymś w rodzaju truskawkowego ciasta. Nie ma powodu, aby bać się robienia bitej śmietany w domu. Gdy spróbujesz, zdasz sobie sprawę, jakie to proste i nigdy nie wrócisz!

Składniki

Zakochałam się w robieniu domowej bitej śmietany. To takie proste, a jeśli wiem, że robię deser, który powinien być polany bitą śmietaną, wszystko, co muszę zrobić, to odebrać ze sklepu karton gęstej śmietany. Poniżej dzielę się wszystkimi moimi wskazówkami, jak uzyskać idealny krem ​​za każdym razem. Wymiary znajdziesz poniżej w karcie przepisu.

  • Gruba śmietana do ubijania: Twarda śmietana jest koniecznością. Jest to oczywiście główny składnik tutaj! Potrzebujesz dużo tłuszczu mlecznego, aby prawidłowo ubić, więc pamiętaj, aby wziąć ciężką śmietankę.
  • Cukier puder: Cukier cukierniczy ma dosładzać bitą śmietanę. Jest niesamowity bez niego, jeśli chcesz go pominąć! Smak jest pyszny w obu przypadkach. Nie używaj cukru granulowanego, ponieważ chcesz, aby krem ​​był naprawdę gładki.
  • Ekstrakt waniliowy: To dodaje dodatkowego smaku wanilii.
Warto przeczytać!  Sałatka z Indyka | Krytyk przepisów
Przetwórz zdjęcia przedstawiające składniki, a następnie wszystkie ubite razem.

Przepis na Domową Bitą Śmietanę

Kluczem do domowej bitej śmietany są miękkie szczyty. Ciężka śmietana ubija się w tę naprawdę lekką śmietankę do ubijania, która nie przypomina tego, co dostajesz w sklepie. Nie ma żadnych dodatkowych składników, przez co smakuje inaczej niż te kupione w sklepie z zamrażarką. Zaufaj mi, pokochasz to o wiele bardziej! Możesz nawet zamrozić resztki, aby nie marnować niczego. Możesz włożyć bitą śmietanę do szprycy, aby uzyskać bardziej wykończoną dekorację.

  1. Bita śmietana: Dodaj śmietanę, cukier i wanilię do miksera stojącego i użyj nasadki do ubijania, aby ubić, aż osiągniesz średnio sztywne szczyty. Krem nie powinien być tak sztywny, aby wierzchołki wystawały, ale raczej wystarczająco sztywny, aby zachować swój kształt, ale nie stać mocno.
  2. Dodaj do torby do wyciskania: Przełóż śmietanę do szprycy, aby wyszlifować desery lub użyj łyżki, aby dodać kleksy.

Wskazówki dotyczące robienia domowej bitej śmietany

Myślę, że wiele osób zakłada, że ​​zrobienie bitej śmietany w domu jest trudniejsze niż jest. To całkiem proste! A dzięki poniższym wskazówkom będziesz w stanie zrobić idealną bitą śmietanę za każdym razem!

  • Chill Bowl: Schłodzić miskę miksera i ubijać przez godzinę przed przygotowaniem bitej śmietany. Używanie schłodzonych naczyń wraz ze schłodzoną śmietaną pomoże ubić śmietanę znacznie szybciej. Jeśli używasz miksera ręcznego, pamiętaj o schłodzeniu ubijaków.
  • Słodycz: Jeśli wolisz, aby bita śmietana była mniej lub bardziej słodka, możesz dostosować ilość dodanego cukru pudru. Możesz również użyć syropu klonowego, aby go osłodzić, aby uzyskać bardziej naturalną opcję.
  • Stabilizatory: Jeśli chcesz ustabilizować ubitą śmietanę, aby dłużej trwała po wytłoczeniu, dodaj 1 łyżkę budyniu waniliowego instant w proszku, gdy zaczniesz ubijać śmietanę.
Warto przeczytać!  Wegańskie Naleśniki | Krytyk receptury

Zajrzyj do miski miksera z bitą śmietaną.

Przechowywanie resztek

Domowa bita śmietana naprawdę najlepiej smakuje świeża. Im dłużej stoi w lodówce, tym bardziej traci powietrze. Możesz przechowywać go w lodówce lub zamrażarce, a oto moje wskazówki, jak to zrobić.

W lodówce: Ubitą śmietanę szczelnie przykryj folią spożywczą i przechowuj w lodówce do czasu podania lub do 24 godzin. Im dłużej stoi, tym bardziej się opróżnia. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, ubij go tuż przed podaniem.
W zamrażarce: Domową bitą śmietanę można zamrozić, ale przed zamrożeniem najlepiej polać nią to, czego używasz. Nie zachowa swojego kształtu, jeśli go zamrozisz, rozmrozisz, a następnie zechcesz na coś nałożyć.

Śmietana będąca fajkami na wierzchu czekoladowego sernika.


  • Dodaj śmietanę, cukier i wanilię do miksera stojącego i użyj nasadki do ubijania, aby ubić, aż osiągniesz średnio sztywne szczyty. Krem nie powinien być tak sztywny, aby wierzchołki wystawały, ale raczej wystarczająco sztywny, aby zachować swój kształt, ale nie stać mocno.

  • Przełóż śmietanę do szprycy, aby wyszlifować desery lub użyj łyżki, aby dodać kleksy.



Serwuje: 2

Kalorie668kcal (33%)Węglowodany20G (7%)Białko5G (10%)Tłuszcz64G (98%)Tłuszcz nasycony41G (205%)Tłuszcz wielonienasycony3GTłuszcze jednonienasycone16Gcholesterol202mg (67%)Sód49mg (2%)Potas171mg (5%)Cukier20G (22%)Witamina A2624j.m (52%)Witamina C1mg (1%)Wapń118mg (12%)Żelazo0,2mg (1%)

Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.

Kurs Deser, Polewa

Kuchnia jako sposób gotowania amerykański

Słowo kluczowe domowa bita śmietana, bita śmietana


Źródło