Gotowanie

Przepis na miękkie ciasteczka cukrowe | Krytyk receptury

  • 10 maja, 2023
  • 7 min read
Przepis na miękkie ciasteczka cukrowe |  Krytyk receptury

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.

Te miękkie ciasteczka cukrowe są idealnie ciągnące się w środku ze słodkimi złotymi krawędziami na zewnątrz! Metoda kropli sprawia, że ​​są to najłatwiejsze ciasteczka cukrowe, jakie kiedykolwiek zrobisz, a wszyscy zakochają się w konsystencji do żucia.

Szybkie i łatwe ciasteczka z cukrem są zdecydowanie do zrobienia, ponieważ ten przepis nie wymaga schładzania ani wałkowania. Ciasto jest zawijane w cukier, dzięki czemu uzyskuje się słodkie, chrupiące krawędzie i miękkie, ciągnące się środki. Wynik jest moim zdaniem doskonały i przypomina mi mój ulubiony przepis na ciasteczka snickerdoodle. A jeśli kochasz ciasteczka z cukrem, polecam również zrobić moje ciasteczka z cukrem lub wypróbować ten pyszny przepis.

Widok z boku miękkich ciasteczek cukrowych ułożonych na stojaku chłodzącym z bliska.  Ciasteczko na wierzchu stosu jest łamane na pół, a druga połowa leży na blacie.

Miękkie i ciągnące się ciasteczka cukrowe

Nie mogę się doczekać, aż je upieczesz, bo wszyscy oszaleją na punkcie miękkiej i ciągnącej się konsystencji tych ciasteczek! Ciasto jest maślane i pyszne, a dodatkowy cukier na zewnątrz upiecze się idealnie na złocisto. Ten przepis jest idealny do przygotowania, gdy masz mało czasu, ale chcesz zaimponować swoim gościom.

Tekstura tego ciasteczka jest najlepsza z obu światów, ponieważ jest miękka z odrobiną chrupkości na zewnątrz. To sprawia, że ​​wszyscy przychodzą po więcej, ponieważ uwielbiają smaki i tekstury tego ciasteczka. Jeśli chcesz więcej łatwych ORAZ pysznych deserów, aby zachwycić swoich gości, wypróbuj moje ciasteczka, to ciasto limonkowe bez pieczenia lub tę super łatwą deserową pizzę.

Składniki potrzebne do zrobienia łatwych ciasteczek cukrowych

Uwielbiam to, że ten przepis wymaga tylko kilku prostych składników. Większość składników będziesz mieć już pod ręką, więc możesz je zrobić w dowolnym momencie! Te miękkie ciasteczka z cukrem robię przez cały rok, nie tylko na święta. Są po prostu dobre! Sprawdź kartę przepisu na dole posta, aby uzyskać dokładne pomiary.

  • Masło: Jeśli twoje składniki mają temperaturę pokojową, będą się mieszać bardziej płynnie.
  • Cukier: Cukier granulowany sprawi, że ten przepis będzie słodki. Obtaczanie w cukrze pomaga uzyskać chrupiące brzegi!
  • Jajko: Jajko pomoże związać ciasto razem. Jarzmo dodaje również żucia.
  • Ekstrakt waniliowy: To wzmocni smak słodkich składników.
  • Mąka: Do tego przepisu użyłam mąki uniwersalnej.
  • Proszek do pieczenia: Dzięki temu ciasteczko będzie miękkie.
  • Sól: To wzmacnia smaki.
Warto przeczytać!  Jak wybrać najlepsze śledzie. Przepisy na święta

Ten przepis jest gotowy w ciągu kilku minut, a pokochasz to, jak łatwo je zrobić! Te miękkie ciasteczka z cukrem są zawsze pierwszymi ciasteczkami, które trafiają na każdą imprezę. Zawsze korzystam z tego niezawodnego przepisu, ponieważ są szybkie i smaczne. Na pewno będziesz chciał mieć ten przepis blisko siebie, ponieważ będzie się powtarzał!

  1. Rozgrzany piekarnik: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita i wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem pergaminowym. Odłożyć na bok.
  2. Pokonać: Ubijaj masło z cukrem na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty, aż będą jasne i puszyste. Dodaj jajko, żółtko i wanilię i ubijaj do połączenia. Lubię używać mojego elektrycznego miksera ręcznego!
  3. Dodaj suche składniki: Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ubijaj tylko do połączenia.
  4. Obtoczyć w cukrze: Użyj dużej łyżki do ciastek, aby nabrać ciasto. Uformuj kulę, a następnie zwiń w małej misce z ¼ szklanki cukru pudru.
  5. Upiec: Piecz przez 12-14 minut, aż brzegi ciastek zaczną nabierać koloru. Będą wyglądać na mocno niedopieczone, ale będą nadal piec na blasze do pieczenia.
  6. Fajny: Wyjąć z piekarnika i pozostawić na blasze do pieczenia przez 3 minuty przed przeniesieniem na stojak do studzenia.
Pierwsze zdjęcie ubitego razem masła i cukru.  Drugie zdjęcie to mąka dodana do ubitej śmietany.  Trzecie zdjęcie to wymieszane ciasto z ciastkami cukrowymi.  Czwarte zdjęcie to kulka ciasta zawijana w misce z cukrem.

Wskazówki i odmiany

Te miękkie ciasteczka z cukrem są TAK DOBRE, a ja chcę pomóc upewnić się, że Twoje wyjdą idealnie! Oto kilka wskazówek i sztuczek, które pomogą uczynić te ciasteczka miękkimi i ciągnącymi się.

  • Studnia kremu: Pamiętaj, aby ubijać masło i cukier razem przez pełne 3-4 minuty. Stanie się blady i bardzo puszysty, a ciastka będą bardziej miękkie i puszyste.
  • Użyj wysokiej jakości wanilii: Te ciasteczka mają bardzo prosty profil smakowy, więc wysokiej jakości wanilia przechodzi długą drogę.
  • Nie przesadzaj: Nie przesadzaj z ciastkami! Wyciągnij je z piekarnika, gdy krawędzie będą ledwie złocistobrązowe. Będą wyglądać na bardzo niedopieczone, ale będą nadal gotować, gdy ostygną na blasze do pieczenia.
  • Zmień ekstrakt: Czasami wanilię zastępuję ekstraktem kokosowym lub migdałowym. Ekstrakt z cytryny też byłby pyszny!
  • Dodaj lukier: Te miękkie ciasteczka z cukrem są idealne same w sobie, ale możesz dodać swój ulubiony lukier, jeśli chcesz.
  • Zabawne dodatki: Fajnie jest dodać skórkę z cytryny lub skórkę z limonki, aby dodać więcej smaku. Możesz również dodać posypkę do ciasta, aby dodać koloru!
Warto przeczytać!  Zakaz jazdy ciężarówek w święta i Nowy Rok

Z bliska widok ułożonych ciasteczek z cukrem na stojaku chłodzącym.  Ciasteczka są łamane na pół i układane obok siebie.

Przechowywanie resztek

Te miękkie ciasteczka cukrowe stanowią fantastyczne resztki, ponieważ miękkość przetrwa, jeśli będzie prawidłowo przechowywana. Więc podwój ten przepis i zrób kilka dodatkowych, aby cieszyć się później!

  • na ladzie: Przechowuj resztki ciasteczek w hermetycznym pojemniku na blacie. Wytrzymają do 7 dni!
  • W zamrażarce: Po upieczeniu pozwól ciasteczkom całkowicie ostygnąć. Umieść je w jednej warstwie na blasze do pieczenia, aby najpierw je zamrozić, a następnie umieść w zamykanej torebce lub pojemniku, które można zamrozić. Zamrażaj do 1 miesiąca. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, zawiń ciasteczka pojedynczo w folię przed umieszczeniem ich w zamykanym pojemniku.

Ogólny widok miękkich ciasteczek cukrowych ułożonych na stojaku chłodzącym.

Warto przeczytać!  Przepis na burgera z tuńczyka | Krytyk receptury

  • Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita i wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem pergaminowym. Odłożyć na bok.

  • Ubijaj masło z cukrem na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty, aż będą jasne i puszyste. Dodaj jajko, żółtko i wanilię i ubijaj do połączenia.

  • Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ubijaj tylko do połączenia.

  • Użyj dużej łyżki do ciastek, aby nabrać ciasto. Uformuj kulę, a następnie zwiń w małej misce z ¼ szklanki cukru pudru.

  • Piecz przez 12-14 minut, aż brzegi ciastek zaczną nabierać koloru. Będą wyglądać na mocno niedopieczone, ale będą nadal piec na blasze do pieczenia.

  • Wyjąć z piekarnika i pozostawić na blasze do pieczenia przez 3 minuty przed przeniesieniem na stojak do studzenia.



Serwuje: 24

Kalorie158kcal (8%)Węglowodany20G (7%)Białko2G (4%)Tłuszcz8G (12%)Tłuszcz nasycony5G (25%)Tłuszcz wielonienasycony0,4GTłuszcze jednonienasycone2GTłuszcze trans0,3Gcholesterol27mg (9%)Sód53mg (2%)Potas35mg (1%)Błonnik0,3G (1%)Cukier11G (12%)Witamina A246j.m (5%)Wapń12mg (1%)Żelazo1mg (6%)

Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.

Kurs Deser

Kuchnia jako sposób gotowania amerykański

Słowo kluczowe ciasteczka cukrowe do żucia, ciasteczka cukrowe miękkie, ciasteczka cukrowe


Źródło