Gotowanie

Przepis na najlepszą na świecie fasolkę po bretońsku| Krytyk receptury

  • 14 czerwca, 2023
  • 5 min read
Przepis na najlepszą na świecie fasolkę po bretońsku|  Krytyk receptury

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.

Te najlepsze na świecie fasolki po bretońsku będą ostatnim przepisem, jaki kiedykolwiek zrobisz! Ten łatwy przepis jest idealnym dodatkiem do potlucku i wypróbowanym i prawdziwym przepisem rodzinnym, na punkcie którego Twoja rodzina oszaleje!

Moim zdaniem dobra przystawka naprawdę stanowi posiłek. Wypróbuj więcej moich ulubionych stron, które będą pasować do wszystkiego! Moimi ulubionymi są brukselka z kremowym parmezanem i czosnkiem, pyszne grillowane szparagi i pyszne 1-godzinne bułki obiadowe.

Pieczona fasola w białym półmisku z metalową łyżką.

Najlepsza fasolka po bretońsku na świecie

Ten przepis jest sprawdzonym i prawdziwym ulubieńcem rodziny. Jest prosty i łatwy do wykonania, i to jest zapakowane pełne smaku. Najlepsze w tym jest to, że po ugotowaniu można go umieścić w powolnej kuchence, aby utrzymać ciepło, i jest łatwy w transporcie. Ponieważ jest to robione na prawie każdą okazję w naszej rodzinie, możliwość dostarczania jedzenia do i z dowolnego miejsca jest KONIECZNOŚCIĄ!

Sekretem tej fasolki po bretońsku jest bekon. W tych niesamowitych fasolkach po bretońsku znajduje się funt bekonu, a gdy dodasz brązowy, aby go osłodzić… Zobaczysz, dlaczego są to najlepsze z najlepszych! Są obfite i bogate i za każdym razem okazują się doskonałe! Podawaj je na pysznym grillu razem z sałatką i grillowanym kurczakiem, a nie pożałujesz!

Warto przeczytać!  Przepisy na dro¿d¿owe szczodraki z aromatycznym farszem. ¦wiêto Trzech Króli w tradycyjnej ods³onie

Składniki w Pieczona Fasola

Te składniki są proste i łatwe dla najlepszych na świecie fasolek po bretońsku. Gdy spróbujesz tego raz, upewnisz się, że zawsze masz te składniki pod ręką, aby móc przygotować ten dodatek do wszystkiego! Sprawdź kartę przepisu na dole posta, aby uzyskać dokładne pomiary składników.

  • Boczek: Boczek to sekretny składnik, który naprawdę wyróżnia ten przepis.
  • Zielony pieprz: Lubię to kroić w ładne i małe kostki.
  • Biała cebula: Możesz także użyć żółtej cebuli, jeśli taką masz.
  • Wieprzowina i fasola: Ta część jest taka łatwa. Wystarczy otworzyć puszki i wrzucić je!
  • Keczup: To dodaje głębszy smak fasoli.
  • Brązowy cukier: Brązowy cukier dodaje słodkiego smaku, który szczególnie dobrze komponuje się z boczkiem.
  • Sos Worcestershire: Ten pikantno-słodki sos doskonale komponuje się z pozostałymi składnikami.

Jak zrobić łatwą fasolkę po bretońsku

Najlepsza na świecie fasolka po bretońsku piecze się w nieco ponad godzinę. Jest to łatwe, ponieważ możesz je ugotować podczas przygotowywania dania głównego.

  1. Przygotowanie i gotowanie: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Boczek podsmaż i pokrój w plasterki. Wyjąć boczek łyżką cedzakową i odrzucić trochę tłuszczu. Dodać zieloną paprykę i cebulę i smażyć do miękkości.
  2. Upiec: Połącz bekon, zieloną paprykę, cebulę, wieprzowinę i fasolę, keczup, brązowy cukier i sos Worcestershire na patelni 9 × 13 cali. Pieczemy pod przykryciem 1 godzinę.
Fasolka po bretońsku w białym talerzu z metalową łyżką.

Zbliżenie na fasolkę po bretońsku z metalową łyżką.

Jak gotować fasolkę po bretońsku w powolnej kuchence?

Wykonaj wszystkie kroki z karty przepisu, ale zamiast łączyć składniki na patelnię 9×13, umieść je w powolnej kuchence. Gotuj je na niskim poziomie przez 4-6 godzin.

Pieczona fasola w szarej misce z metalową łyżką.

Jak przechowywać resztki

Gdy najlepsze na świecie fasolki po bretońsku ostygną, umieść je w hermetycznym pojemniku. Przechowuj fasolę w lodówce przez 3-4 dni. Kiedy będziesz gotowy, aby ponownie je zjeść, możesz podgrzać je na małym lub średnim ogniu na kuchence, aż się rozgrzeją.


  • Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Boczek podsmaż i pokrój w plasterki. Wyjąć boczek łyżką cedzakową i odrzucić trochę tłuszczu. Dodać zieloną paprykę i cebulę i smażyć do miękkości.

  • Połącz bekon, zieloną paprykę, cebulę, wieprzowinę i fasolę, keczup, brązowy cukier i sos Worcestershire na patelni 9 × 13 cali. Pieczemy pod przykryciem 1 godzinę.


Pierwotnie opublikowany 30 lipca 2018 r
Zaktualizowano 14 czerwca 2023 r

Serwuje: 8

Porcja8GKalorie385kcal (19%)Węglowodany38G (13%)Białko8G (16%)Tłuszcz23G (35%)Tłuszcz nasycony8G (40%)cholesterol37mg (12%)Sód677mg (28%)Potas306mg (9%)Błonnik1G (4%)Cukier34G (38%)Witamina A230j.m (5%)Witamina C14,5mg (18%)Wapń37mg (4%)Żelazo0,7mg (4%)

Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji w gospodarstwie domowym.

Kurs Przystawka

Kuchnia jako sposób gotowania amerykański

Słowo kluczowe fasolka po bretońsku, fasolka po bretońsku


Źródło