Biznes

Przepis na ogórki małosolne. Warto dodać nie tylko przyprawy, ale i liście

  • 14 maja, 2023
  • 3 min read
Przepis na ogórki małosolne. Warto dodać nie tylko przyprawy, ale i liście


Małosolne czy kiszone? Oba rodzaje ogórków mają swoich oddanych zwolenników. Jeśli chodzi o przygotowanie, różnią się tylko długością przebywania w zalewie, czyli czasem fermentacji. W obu wersjach są nie dość, że pyszne, to jeszcze bardzo zdrowe. Jak szybko przygotować ogórki małosolne? Oto prosty i klasyczny przepis na absolutnie genialne ogórki małosolne, które przygotujesz błyskawicznie w domowym zaciszu.

Przeczytaj także: Ogórki kiszone – wolisz tradycyjne czy pikantne? Najłatwiejsze sposoby na kiszonki i świetne dodatki

Ogórki małosolne. Przygotowanie ich jest bardzo proste

Przygotowanie ogórków małosolnych zacznij od zakupów, nie potrzebujesz wyrafinowanych składników, ale pamiętaj, że warzywa i przyprawy powinny być jak najlepszej jakości. Zamiast kupować je w supermarkecie, wybierz się na targ, na którym kupisz produkty prosto od rolnika.


Źródło