Łódź

Restaurant Week 2023: Ruszyły rezerwacje na wiosenny festiwal. Gdzie i co zjemy w Łodzi? Oto restauracje i ceny

  • 25 lutego, 2023
  • 4 min read
Restaurant Week 2023: Ruszyły rezerwacje na wiosenny festiwal. Gdzie i co zjemy w Łodzi? Oto restauracje i ceny


Czy da się usłyszeć… smak? Jak brzmi jedzenie? Jak na nasze doznania wpływają dźwięki dobiegające z kuchni, ze stołu albo znad talerzy współbiesiadników? „Muzyczna” edycja Restaurant Week tej wiosny pozwoli się wsłuchać się w smakowe nuty dań najlepszych szefów kuchni w restauracjach w całym kraju, również w Łodzi. Już można zapoznać się z propozycjami menu oraz rezerwować terminy.

#FoodSoundsGood! Ruszyły rezerwacje na wiosenny festiwal Restaurant Week. W których restauracjach w Łodzi

Przed nami wiosenna edycja festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach Restaurant Week – tym razem pod hasłem: #FoodSoundsGood! Rezerwacje dźwiękowych doświadczeń smakowych już wystartowały na Od 22 marca trzy koncertowe kompozycje i głośny cocktail dostępne będą w cenie 69 złotych w prawie 400 najlepszych restauracjach w Polsce, w tym 16 w Łodzi i okolicach.

Jakie restauracje z Łodzi biorą udział w festiwalu i jakie dania przygotowują szefowie kuchni – oglądaj i czytaj w naszej GALERII

Zobacz galerię(17 zdjęć)

– Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach : #FoodFeelsGood – 121 000 gości; #FoodLooksGood – 135 000 gości – tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach jest brzmienie jedzenia – mówi Marcin Wawrzeń, Country Manager. – To będzie najbardziej „muzyczna” edycja Restaurant Week, w której goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji. Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na Festiwalu w prawie 400 podziwianych restauracjach w Polsce. Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa!

Smakuj uchem w najlepszych restauracjach
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji – wśród nich m.in. łódzkie Ryby&Owce, Miska Gastro Bowls, Angelo Ristorante czy KOKU sushi.

Koncertowe kompozycje menu
Już można wchodzić w rytm Festiwalu i rezerwować dźwiękowe doświadczenia smakowe na stronie Na gości – jak zawsze – czeka popisowe menu w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej i wegańskiej, składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 69zł.

Warto przeczytać!  Kolejki NFZ do ortopedy w woj. łódzkim. Terminy aktualne na 25.04.2023

Co w menu?
Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych szefów kuchni, a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online – marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. Wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.

Rezerwacji dokonać można na stronie internetowej festiwalu. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Na Restaurant Week zaprasza Visa – dzięki Visa każdy z gości ma szansę skorzystać z rabatu.
Rezerwacje: oraz https://app.rclb.pl

Jakie restauracje z Łodzi biorą udział w festiwalu i jakie dania przygotowują szefowie kuchni – oglądaj i czytaj w naszej GALERII

Zobacz galerię(17 zdjęć)

Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl

Materiały promocyjne partnera


Źródło