Rozszerzony program żywienia Hereford | TSLN.com
„Rosnące zainteresowanie skłoniło nas do rozszerzenia z jednego karmienia każdego roku do dwóch, począwszy od pierwszego jesiennego programu w 2023 r.”, wyjaśnia Trey Befort, dyrektor programów komercyjnych AHA. „Dodatkowy okres karmienia pozwala nam dostosować się do producentów, którym sezony wycielenia i odsadzenia nie pozwoliły im uczestniczyć w takim stopniu, w jakim chcieli, w jednym okresie karmienia”.
Hereford Feedout Program oferuje producentom możliwość wysłania kilku sztuk lub całych kojców do HRC Feed Yards w Scott City, Kan., gdzie bydło jest karmione. Uczestnicy otrzymują bieżące informacje o tym, jak radzi sobie ich bydło podczas karmienia, a następnie otrzymują zbiorcze podsumowanie wszystkich bydła zarejestrowanego w programie, aby zobaczyć, jak radzi sobie ich bydło w porównaniu z całą grupą.
Obecnie 94 uczestników z 22 stanów karmi w HRC Feed Yards ponad 1400 sztuk bydła rasy Hereford i pochodzącego z Hereford. Liczby obejmują Hereford Feedout Program* oraz National Junior Hereford Association (NJHA) Fed Steer Shootout.**
„Każdego roku obserwujemy wzrost zainteresowania tymi programami ze strony naszych członków i ich klientów ze względu na wartość, jaką odnajdują w porównywaniu wyników paszy i tuszek w swoich programach, a następnie śledzeniu późniejszej wydajności w stosunku do ich wzorca” — mówi Befort.
Wszyscy uczestnicy mogą uczestniczyć w corocznym dniu edukacyjnym w HRC Feed Yards, podczas którego omawiane są różne aspekty rynków bydła, karmienia bydła i pakowania wołowiny. Tegoroczna impreza przypada na 15 kwietnia.
„Programy te zapewniają wartość tym, którzy nigdy wcześniej nie karmili swojego bydła i tym, którzy robią to rutynowo”, wyjaśnia Bill Goehring, Libertyville, Iowa, prezes AHA — hodowca z Hereford, komercyjny producent krów cielęcych oraz właściciel i kierownik stodoły sprzedającej . „Programy te są wygodnym i ekonomicznym sposobem dla producentów materiału siewnego Hereford i ich klientów komercyjnych na określenie, jak ich genetyka zachowuje się w pakowalni iw pakowalni. Dane zwiększają również dokładność oceny genetycznej rasy”.
Bydło z programu Hereford Feedout jest zbierane przez firmę National Beef Packing Company, która jest licencjonowanym przetwórcą wołowiny dla Certified Hereford Beef® (CHB). Bydło w programie jest kandydatem do CHB i jest sprzedawane na US Premium Beef® Grid, ostatecznie zapewniając producentom dostęp do wiodących w branży opcji marketingowych.
„Każdy zaangażowany w przemysł wołowy ma swoją rolę w wyżywieniu świata” — mówi Lee Mayo, dyrektor generalny HRC Feed Yards. „Jeśli uda nam się nauczyć hodowców i sprawić, by przejęli odpowiedzialność za produkt końcowy, jestem naprawdę podekscytowany postępem rasy Hereford w ciągu następnych 50 lat”.
Zainteresowanych programem jesiennym zachęcamy do zapisów do 1 maja. Dostawa do HRC Feed Yards odbędzie się w dniach 10-14 czerwca. Po więcej informacji odwiedź