Marketing

Rynek rzadkiego cukru osiągnie 1,5 miliarda dolarów do 2032 roku, mówi Global

  • 2 lutego, 2023
  • 5 min read
Rynek rzadkiego cukru osiągnie 1,5 miliarda dolarów do 2032 roku, mówi Global







Selbyville, Delaware, 2 lutego 2023 (GLOBE NEWSWIRE) —

Przewiduje się, że wycena rynku cukru rzadkiego przekroczy 1,5 miliarda USD do 2032 r., zgodnie z badaniem przeprowadzonym przez Global Market Insights Inc.

W raporcie zidentyfikowano rosnący popyt konsumentów na produkty gotowe do spożycia i produkty gotowe oraz pozytywne nastawienie do zdrowego stylu życia jako główne czynniki napędzające branżę. Rosnące znaczenie suplementów diety kształtuje również popyt rynkowy. Na przykład w Europie sprzedaż witaminy D i innych mieszanek jest świadkami korzystnego przesunięcia klientów w kierunku wysokiej jakości suplementów. Wskazuje to na znaczny potencjał wzrostu rzadkich suplementów diety na bazie cukru, ponieważ spekuluje się, że europejski rynek witamin przekroczy 3,5 miliarda USD do 2025 roku.

Prośba o próbkę tego raportu badawczego @

Przewiduje się, że rynek cukru rzadkiego z segmentu D-mannozy odnotuje CAGR na poziomie 5,5% w latach 2023-2032, ze względu na swoje znaczące właściwości probiotyczne w kontrolowaniu procesów metabolicznych i glikozylacji niezbędnych białek, D-mannoza jest uważana za wysoce korzystną dla przewód pokarmowy.

Szacuje się, że do 2032 r. segment zastosowań związanych z żywnością i napojami osiągnie 600 mln USD, napędzany rosnącym popytem na zdrowe posiłki i napoje, a także rosnącym wykorzystaniem rzadkich słodzików cukrowych. Roztwory te są łatwe do mieszania i nadają się do różnych naturalnych składników. W związku z tym producenci koncentrują się na dostarczaniu niskokalorycznych alternatyw, aby zaspokoić skłonność konsumentów do zdrowszej żywności i napojów.

Warto przeczytać!  Toyota spodziewa się, że indyjski rynek fotowoltaiczny utrzyma dynamikę z 2023 r. w przyszłym roku, a SUV-y będą nadal rosły, ET EnergyWorld

The Europejski rynek cukru rzadkiego wart ponad 380 mln USD do 2032 roku. Oczekuje się, że rosnące zapotrzebowanie przemysłu spożywczego na wysokiej jakości składniki oraz szybkie wprowadzanie niskokalorycznych potraw poprawi wzrost rynku. Cukrzyca, otyłość i infekcje rosną, zmuszając graczy biznesowych do zmiany technik marketingu produktów. Rzadkie rozwiązania cukrowe stają się coraz bardziej rozpowszechnione w sektorze farmaceutycznym w wyniku rosnącej liczby przypadków cukrzycy, chorób kości i infekcji.

Główni gracze zaangażowani w rynek cukru rzadkiego to Tate & Lyle, Douglas Laboratories, International Flavours & Fragrances Inc., Matsutani Chemical Industry, zuChem, CJ CheilJedang, Bonumose, Inc., Samyang Corporation i Ingredion. W konkurencyjnym krajobrazie branży przewiduje się serię znacznych inwestycji firm w celu zwiększenia ich mocy produkcyjnych i zaspokojenia rosnącego popytu rynkowego.

Zabezpiecz kopię raportu z badań premium @

Częściowe rozdziały spisu treści raportu (TOC):

Rozdział 2 Streszczenie wykonawcze
2.1 Światowy przemysł cukru rzadkiego 3600 streszczenie, 2018 – 2032
2.1.1 Trendy biznesowe
2.1.2 Trendy regionalne
2.1.3 Trendy produktowe
2.1.4 Trendy aplikacji
Rozdział 3 Spostrzeżenia dotyczące rynku cukru rzadkiego
3.1 Segmentacja branżowa
3.2 Wpływ COVID-19 na gospodarkę światową
3.3 Analiza ekosystemu przemysłu
3.3.1 Producenci
3.3.2 Dostawcy
3.3.3 Analiza kanałów dystrybucji
3.3.3.1 Dostawcy technologii i usług
3.3.4 Macierz dostawców
3.3.5 Wpływ COVID-19 na zakup surowców i łańcuch dostaw
3.4 Krajobraz regulacyjny
3.4.1 Stany Zjednoczone
3.4.1.1 FDA – Deceleration of Allulose and Calories from Allulose on Nutrition and Supplements Etykiety
3.4.2 Europa
3.4.2.1 Etykietowanie cukrów i substancji słodzących w UE
3.4.3 Chiny
3.5 Analiza cen
3.5.1 D-mannoza
3.5.2 Alluloza
3.5.3 Tagatoza
3.5.4 D-ksyloza
3.5.5 L-arabinoza
3.5.6 L-fukoza
3.5.7 Wpływ COVID-19 na analizę cen
3.6 Siły oddziaływania przemysłu
3.6.1 Czynniki wzrostu
3.6.1.1 Ameryka Północna: Szerokie zastosowanie w branży środków higieny osobistej
3.6.1.2 Europa: Rosnące wykorzystanie w suplementach diety
3.6.1.3 Azja i Pacyfik: Rosnąca świadomość w kierunku zdrowszego stylu życia
3.6.1.3.1 Rosnący popyt konsumentów na produkty gotowe i gotowe do spożycia
3.6.2 Pułapki i wyzwania branżowe: Surowe przepisy rządowe
3.7 Analiza potencjału wzrostu, 2022 r
3.7.1 Powstający model biznesowy
3.8 Innowacje i zrównoważony rozwój
3.8.1 Ardilla Technologies – Linia produktów o wysokiej czystości i krystaliczności
3.8.2 Ingredion – Nowa metoda wytwarzania, izomeryzacja enzymatyczna
3.8.3 Illinois – Nowa metoda produkcji allulozy
3.8.4 Evolva – Wprowadzenie na rynek L-arabinozy
3.9 Krajobraz technologiczny
3.9.1 Metody produkcji cukrów rzadkich metodą lzumoringu
3.9.2 Proces chemiczny
3.9.3 Biochemiczne
3.10 Analiza struktury kosztów, 2022 r
3.11 Analiza Portera
3.11.1 Rywalizacja branżowa
3.11.2 Siła przetargowa dostawców
3.11.3 Siła przetargowa kupujących
3.11.4 Zagrożenie nowymi wejściami
3.11.5 Groźba zmian
3.12 Analiza TŁUCZKA
3.13 Krajobraz patentowy
3.14 Wpływ COVID-19 na rynek cukru rzadkiego według zastosowania
3.14.1 Żywność i napoje
3.14.2 Farmaceutyczny
3.14.3 Suplement diety
3.14.4 Pielęgnacja kosmetyczna i osobista
3.15 Wpływ wojny rosyjsko-ukraińskiej na rynek cukru rzadkiego

Warto przeczytać!  Jak zamienić wyświetlenia TikTok w wizyty w witrynie i konwersje – Plann

Przeglądaj nasz magazyn raportów — GMIPulse @ https://www.gminsights.com/gmipulse

Informacje o firmie Global Market Insights Inc.

Global Market Insights Inc., z siedzibą w Delaware w USA, jest globalnym dostawcą usług w zakresie badań rynkowych i konsultingu, oferującym konsorcjalne i niestandardowe raporty badawcze wraz z usługami konsultingowymi w zakresie rozwoju. Nasze raporty z analiz biznesowych i badań branżowych oferują klientom wnikliwe spostrzeżenia i przydatne dane rynkowe specjalnie zaprojektowane i zaprezentowane, aby pomóc w podejmowaniu strategicznych decyzji. Te wyczerpujące raporty są opracowywane przy użyciu zastrzeżonej metodologii badawczej i są dostępne dla kluczowych branż, takich jak chemia, zaawansowane materiały, technologia, energia odnawialna i biotechnologia.

                    


Źródło