Syn Camilli, Tom Parker Bowles, opowiada o koronacyjnym menu króla
Sławni ludzie
20 kwietnia 2023 | 9:49
Syn Camilli, Tom Parker Bowles, wyraża swoją opinię na temat zbliżającej się koronacji jego matki z mężem, królem Karolem.
48-letni krytyk kulinarny jako pierwszy poruszył doniesienia o protestach „Not My King”, które mają się odbyć 6 maja w Wielkiej Brytanii – w dniu koronacji monarchów.
„Każdy ma prawo myśleć, co chce”, powiedział w podcastie News Agents w niedawnym wywiadzie.
„Na szczęście żyjemy w wolnym kraju” – wyjaśnił Parker Bowles, dodając, że jeśli obywatele chcą protestować, „mają do tego prawo”.
Kontynuował: „Masz prawo protestować. Wszyscy możemy mieć różne poglądy i myślę, że to sprawia, że kraj jest interesujący i cywilizowany”.
Autor „Let’s Eat: Recipes from My Kitchen Notebook” również podzielił się swoimi trzema groszami na temat tego, czy będzie dziwnie zobaczyć 75-letnią Camillę jako królową.
„Niezupełnie dlatego, że wciąż jest moją matką” — zauważył. „Myślę, że zmiany się zdarzają, ale nie obchodzi mnie, co ktoś mówi”.
Kulinarny ekspert nie zawahał się przebić menu koronacyjnego, dzieląc się najgorszymi możliwymi składnikami.
Parker Bowles uważa, że przyprawy, takie jak chili i czosnek, nie powinny być włączane do tego specjalnego dnia.
Zwrócił uwagę, że śmierdzące przyprawy, takie jak czosnek, „mogą sprawić, że twój oddech będzie śmierdział”. Następnie stwierdził, że jego matka również nie jest fanem chili i „nie lubi masywnej przyprawy”.
“[If] chodzisz i spotykasz wielu ludzi, myślę, że musisz być trochę ostrożny, aby brzuch nie był zbyt podekscytowany” – radził ojciec dwójki dzieci.
Jednym z dań, które również pojawi się w menu, jest quiche koronacyjny. Ulubiony przez fanów kurczak koronacyjny sprzed dziesięcioleci może nawet pojawić się gościnnie.
Parker Bowles opisał danie z drobiu jako „naprawdę okropne”, ponieważ uważa, że jest zbyt przestarzałe, aby można je było podawać w dzisiejszych czasach.
Początki mączki z kurczaka sięgają 1953 roku, kiedy królowa Elżbieta została koronowana na władcę. Pieczone danie z kurczaka zawiera świeże curry w proszku.
„To, co wydarzyło się przez lata, stało się okropne, nabrzmiałe, smutne, coś w rodzaju ponurego bałaganu, żółte, okropne. Chodzi mi o to, że źle przyrządzony kurczak koronacyjny jest okropny” – powiedział Parker Bowles.
„I myślę, że to, co zaczęło się jako coś całkiem miłego i prawdopodobnie dość egzotycznego jak na lata 50., stało się teraz czymś naprawdę okropnym” – powiedział.
Autor książki kucharskiej dodał, że chociaż nie miał wpływu na wybór koronacyjnego menu, pochwalił szefa kuchni Buckingham Palace, Marka Flanagana, za jego kunszt kulinarny.
„Jest naprawdę, naprawdę dobrym szefem kuchni. Więc nie ośmieliłbym się mówić mu, co ma robić” – zachwycał się Parker Bowles.
Jeśli chodzi o quiche, jajeczna rozkosz to mieszanka szpinaku, bobu, sera i estragonu. Posiłek został osobiście wybrany przez 74-letniego Charlesa i Camillę na wielkie wydarzenie w przyszłym miesiącu.
Jednak królewscy fani na Twitterze wściekali się na ten pomysł, kręcąc głowami na „nie” dla smażenia przysmaku.
„#Quche koronacyjny? Czy Karol mówi poważnie? Żaden zdrowy na umyśle człowiek nie zdecyduje się na quiche” napisała jedna wściekła osoba.
– wtrącił się inny: „Quiche koronacyjne” wygląda absolutnie ponuro, więc przypuszczam, że to odpowiedni wybór.
The Post skontaktował się z Parkerem Bowlesem w celu uzyskania komentarza.
Załaduj więcej…
{{#isDisplay}}
{{/isDisplay}}{{#isAniviewVideo}}
{{/isAniviewVideo}}{{#isSRVideo}}
{{/isSRVideo}}