Rozrywka

Miss Teen USA UmaSofia Srivastava ustępuje ze stanowiska zaledwie kilka dni po rezygnacji Miss USA

• 9 maja, 2024

CNN

Miss Teen USA złożyła rezygnację w środę, co wywołało kolejny szok w społeczności konkursowej zaledwie kilka dni po tym, jak Miss USA oznajmiła, że ​​zrzeknie się korony.

W środowym poście na Instagramie Miss Teen USA UmaSofia Srivastava stwierdziła, że ​​„jej wartości osobiste nie są już w pełni zgodne z kierunkiem organizacji”.

„Po miesiącach zmagania się z tą decyzją podjęłam decyzję o rezygnacji z tytułu Miss Teen USA 2023” – napisała Srivastava w oświadczeniu na swoim koncie osobistym. Nastolatka z liceum z New Jersey wygrała konkurs we wrześniu i wyraziła dumę, że jest pierwszą Amerykanką pochodzenia meksykańskiego pochodzenia indyjskiego, która pełni tę rolę.

„Nie mogę się doczekać reszty roku, kiedy ukończę 11. klasę w ramach National Honor Society i rozpocznę proces ubiegania się o przyjęcie na studia, wiedząc, że moja kariera akademicka została zdefiniowana przez moją ciężką pracę i tylko moją ciężką pracę” – mówi. dodany. Powiedziała, że ​​będzie kontynuować swoje działania na rzecz edukacji i akceptacji, współpracując z fundacjami Lotus Petal i Bridge of Books.

W odpowiedzi organizatorzy zamieścili post na Instagramie, w którym oświadczyli, że szanują decyzję Srivastavy, uważają dobro posiadaczy tytułów za „najwyższy priorytet” i że wkrótce zostanie wyłoniony następca.

Warto przeczytać!  7 rzeczy do zrobienia w zachodnim Nowym Jorku w ten weekend: 16 czerwca

Srivastava oraz organizacje Miss Universe i Miss USA nie odpowiedziały natychmiast na prośby CNN o komentarz.

Hectora Vivasa/Getty Images

Noelia Voigt na scenie podczas 72. konkursu Miss Universe w Salwadorze w listopadzie ubiegłego roku. Voigt niedawno zrezygnowała z tytułu Miss USA.

Jej rezygnacja następuje po tym, jak na początku tygodnia inna królowa zrzekła się tytułu.

W poniedziałek Noelia Voigt zrezygnowała z tytułu Miss USA, powołując się na swój stan psychiczny. Kiedy w listopadzie Voigt obejmowała koronę, jest wenezuelską Amerykanką pochodzącą z Utah i powiedziała, że ​​będzie pracować nad nawiązaniem kontaktu z różnymi społecznościami w całych Stanach Zjednoczonych.

„W głębi duszy wiem, że to dopiero początek nowego rozdziału dla mnie i mam nadzieję, że nadal będę inspirować innych, aby pozostali niezłomni, traktowali zdrowie psychiczne priorytetowo, wspierali siebie i innych, używając swojego głosu i nigdy nie boi się tego, co przyniesie przyszłość, nawet jeśli wydaje się niepewna” – napisała na Instagramie.

„Nigdy nie narażaj swojego dobrego samopoczucia fizycznego i psychicznego. Nasze zdrowie jest naszym bogactwem” – napisała.

Warto przeczytać!  Publiczne sylwestrowe oświadczyny na Hawajach budzą niepokój po tym, jak para zaczyna się kłócić

Jej post wywołał spekulacje fanów, jakoby Voigt wysyłała ukrytą wiadomość dotyczącą umowy o zachowaniu poufności, w której pierwsza litera pierwszych 11 zdań jej oświadczenia brzmiała „Uciszono mnie”.

Rzecznik Organizacji Miss USA powiedział CNN w poniedziałkowym oświadczeniu, że popiera decyzję Voigt o ustąpieniu z obowiązków i że „dobro naszych posiadaczek tytułów jest dla nas najwyższym priorytetem i rozumiemy, że musi w tej kwestii traktować siebie priorytetowo”. czas.”

Organizacja dodała, że ​​przegląda plany „przeniesienia obowiązków na następczynię” i że wkrótce ogłosi nową Miss USA.

Rezygnacje, a także ustąpienie ze stanowiska dyrektor ds. mediów społecznościowych Claudii Michelle w zeszłym tygodniu, wzbudziły wśród fanów pytania dotyczące kultury konkursów piękności i tego, czy pewne aspekty wymagają gruntownej zmiany.

Michelle bardziej szczerze mówiła o rzekomych problemach w organizacji. W poście na Instagramie napisała, że ​​wypiera się „toksyczności w miejscu pracy i wszelkiego rodzaju znęcania się”.

Niektóre inne uczestniczki konkursu Miss USA Voigt udostępniły post, w którym twierdzą, że „większość” klasy 2023 popiera jej decyzję o opuszczeniu programu i zwróciły się do Organizacji Miss USA o zwolnienie Voigt z klauzuli NDA, „aby mogła swobodnie opowiedzieć o swoich doświadczeniach”. ”

Warto przeczytać!  Przestępstwo, za które Harvey Weinstein nigdy nie zostanie skazany