Gotowanie

Mrożone Krążki Cebuli Frytkownica Powietrzna

  • 21 stycznia, 2023
  • 7 min read
Mrożone Krążki Cebuli Frytkownica Powietrzna

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.

Pokochasz, jak chrupiące i doskonale ugotowane są te mrożone krążki cebulowe Air Fryer! Są takie proste, a zamrożone krążki cebuli można ugotować do chrupiącej perfekcji w ciągu kilku minut. Z przyjemnością podasz je z burgerem lub jako przystawkę na następnym spotkaniu.

Jestem totalnym smakoszem. UWIELBIAM przystawki. Nic nie sprawia mi większej radości niż wejście na imprezę i zobaczenie stołu pełnego przekąsek. Jeśli też kochasz przekąski, musisz spróbować tego gorącego dipu ze szpinaku z karczochami, tych pysznych papryczek jalapeño z bekonem oraz tego prostego i pysznego dipu Rotel.

Frytkownica mrożone krążki cebuli na talerzu z pergaminem.

Mrożone krążki cebuli w frytkownicy powietrznej

Kiedyś myślałem, że krążki cebulowe są dobre tylko z restauracji. Tylko z restauracji miały sens, bo były tyle pracy w domu i szczerze mówiąc, rozgrzewanie oleju nigdy nie było moją ulubioną rzeczą. A mrożone krążki cebuli, które pieczesz, zawsze były rozczarowujące i suche. DOPÓKI! Zdałem sobie sprawę, że moja frytkownica zrobi najdoskonalsze i najsmaczniejsze mrożone krążki cebuli. Chłopaki, to jest zmiana gry w smażone jedzenie!

Nie jest tajemnicą, że kocham moją frytkownicę. Na blogu mam TAK wiele przepisów na frytkownice, że jeśli masz frytkownicę, musisz spróbować. Jeśli go nie masz, powinieneś go mieć! Naprawdę możliwe jest przygotowanie zdrowych przepisów na frytkownicę, które są tak proste i niezawodne. Są bardziej chrupiące, gdy są smażone na powietrzu, niż gdy są pieczone w piekarniku. Są to najlepsze mrożone krążki cebuli, które są doskonale zanurzone w keczupie lub sosie ranczo. Na pewno niedługo znowu je zrobię.

Składniki

Zgadłeś, wszystko czego potrzebujesz to zamrożone krążki cebuli! Lubię spryskiwać moje krążki cebuli odrobiną oleju, aby były wyjątkowo chrupiące. Olej w sprayu jest opcjonalny, ale sprawia, że ​​​​są tak samo serwowane w restauracji. Jeśli chcesz, możesz również skropić odrobiną oliwy z oliwek lub oleju roślinnego. Krążki cebulowe z frytkownicy są tak proste i idealne na szybką przekąskę na imprezę. Wszyscy je kochają!

  • Mrożone krążki cebulowe: Przejdź do działu zamrażarek w swoim sklepie spożywczym i kup mrożone krążki cebulowe ulubionej marki. Zdecydowanie najlepiej smakują po wrzuceniu do frytownicy! Bardzo podobają mi się te od marki Trader Joe’s. Krążki cebulowe Alexia to również świetna marka.
  • Nieprzywierający spray do gotowania: Będziesz chciał spryskać kosz frytownicy przed ugotowaniem krążków cebuli.
Warto przeczytać!  Ciasteczka Toffi | Krytyk przepisów
Przetwórz zdjęcia przedstawiające krążki cebuli we frytkownicy.

Jak gotować mrożone krążki cebuli we frytkownicy

Kluczem do mrożonych krążków cebuli we frytkownicy jest czas ich gotowania! Inną sztuczką jest odwrócenie ich w połowie. Dzięki temu są równomiernie upieczone i chrupiące ze wszystkich stron. Jeśli jesteś gotowy na najprostszy przepis na przystawkę, weź frytkownicę i krążki cebulowe i zacznij gotować! Uwielbiam krążki cebulowe, ponieważ zawsze cieszą tłumy. Kiedy skończysz z tymi krążkami cebuli (nie wytrzymają długo!), będziesz musiał spróbować paluszków z mozzarellą i frytkami!

  1. Warstwa: Połowę torebki mrożonych krążków cebuli ułóż warstwami w koszu frytownicy. Pamiętaj, aby ułożyć je w jednej warstwie, uważając, aby nie zachodziły na krążki cebuli.
  2. Rozpylać: Lekko spryskaj krążki cebuli nieprzywierającym sprayem do gotowania. Daje im to dodatkową chrupkość.
  3. Kucharz: Zamknij frytkownicę i gotuj w temperaturze 400 stopni Fahrenheita przez 8-10 minut.
  4. Trzepnięcie: W połowie procesu gotowania otwórz koszyk, a następnie odwróć krążki cebuli. Kontynuuj gotowanie do pożądanej chrupkości.
  5. Powtarzać: Wyjmij ugotowane krążki cebuli z koszyka, a następnie powtórz te czynności dla pozostałych zamrożonych krążków cebuli.
  6. Cieszyć się: Ciesz się od razu z ulubionym sosem!

Warto przeczytać!  Pieczony łosoś ziołowy z parmezanem i czosnkiem w folii

Wskazówki dotyczące robienia mrożonych krążków cebuli we frytkownicy

Mrożone krążki cebulowe z frytkownicy to prosta przystawka, która uszczęśliwi każdego. Uwielbiam podawać je moim gościom!

  • Podawać Z Sosem: Uwielbiam maczać chrupiące krążki cebulowe w sosie. Uwielbiam robić sos Cane’s, który może być moim ulubionym do krążków cebulowych. Inne sosy, które próbowałem, to sos mniam mniam, sos smażony i czosnkowy aioli. Wszystkie działały idealnie! Jeśli serwuję je na przyjęcie, lubię zrobić kilka sosów, aby ludzie mogli wybrać swoje ulubione.
  • Odgrzewanie w frytkownicy: Jest to bardzo ważne, ponieważ nikt nie lubi rozmoczonych krążków cebuli. Odkryłem, że idealnym sposobem na ich ponowne podgrzanie jest wstępne podgrzanie frytownicy do 350, a następnie włożenie ich na kilka minut. Po prostu ugotuj je, aż będą ciepłe, a znów będą chrupiące!
  • Dopraw krążki cebuli: Bardzo lubię posypywać wierzch moich krążków cebulowych odrobiną soli, kiedy wyjmę je z frytownicy! Uwielbiam to, ponieważ dodaje trochę dodatkowego smaku. Najlepsze jest to, że możesz dodać dowolną przyprawę! Jeśli lubisz pikantne jedzenie, możesz spróbować dodać trochę przypraw Cajun.

Ręka zanurzająca je w misce z sosem do smażenia.

Przechowywanie resztek

Mrożone krążki cebuli z frytkownicy zdecydowanie najlepiej smakują świeże. Przechowywanie smażonych potraw nie jest łatwe, ponieważ chrupiąca na zewnątrz staje się rozmoczona, gdy robi się zimno i ponownie ciepło. Podzieliłem się wskazówką w polu wskazówek, jak podgrzać krążki cebuli, aby uzyskać najlepszy rezultat. Oto jak przechowywać resztki.

  • W lodówce: Resztki możesz przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku do 2 dni.
Warto przeczytać!  Przepis na gulasz brunszwicki | Krytyk przepisów


  • Połowę torebki mrożonych krążków cebuli ułóż warstwami w koszu frytownicy. Pamiętaj, aby ułożyć je w jednej warstwie, uważając, aby nie zachodziły na krążki cebuli.

  • Lekko spryskaj krążki cebuli nieprzywierającym sprayem do gotowania. Daje im to dodatkową chrupkość.

  • Zamknij frytkownicę i gotuj w temperaturze 400 stopni Fahrenheita przez 8-10 minut.

  • W połowie procesu gotowania otwórz koszyk i obróć krążki cebuli. Kontynuuj gotowanie do pożądanej chrupkości.

  • Wyjmij ugotowane krążki cebuli z koszyka i powtórz te czynności dla pozostałych zamrożonych krążków cebuli.

  • Ciesz się od razu z ulubionym sosem!



Serwuje: 4

Kalorie2kcalWęglowodany0,3gBiałko0,04gTłuszcz0,003gTłuszcz nasycony0,003gSód0,1mgPotas5mgWłókno0,1gCukier0,2gWitamina A0,1j.mWitamina C0,3mgWapń1mgŻelazo0,01mg

Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.

Kurs Przystawka

Kuchnia jako sposób gotowania amerykański

Słowo kluczowe frytkownica mrożone krążki cebuli, frytkownica krążki cebuli, krążki cebuli


Źródło