Gotowanie

Mrożone paszteciki z kiełbasą w frytkownicy powietrznej

  • 7 czerwca, 2023
  • 5 min read
Mrożone paszteciki z kiełbasą w frytkownicy powietrznej

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, abyśmy mogli dostarczać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę prywatności.

Aby szybko i smacznie zjeść śniadanie, spróbuj zrobić mrożone paszteciki z kiełbasą we frytkownicy! W mniej niż 10 minut stają się delikatne i soczyste, idealne do dodania do ulubionych angielskich muffinek!

W chaotyczne, pracowite poranki frytkownice są ratunkiem! Robią śniadanie szybko i łatwo. Musisz także wypróbować te frytkownice z frytkami!

Gotowane paszteciki z kiełbasy w koszu frytkownicy.

Mrożone paszteciki z kiełbasą w frytkownicy powietrznej

Wiem, że wyglądam jak pobita płyta, ale frytkownice są NAJLEPSZE do gotowania mrożonek. (Mrożone krewetki, klopsiki, skrzydełka z kurczaka, lista jest długa!) Dziś przekonasz się, dlaczego są tak świetne na śniadanie!

Teraz wiesz, kiedy masz ochotę na kiełbasę McMuffin, ale śniadanie się skończyło? Dzięki tym pasztecikom śniadaniowym z frytkownicą możesz osiągnąć ten sam rezultat w ciągu kilku minut w zaciszu swojej kuchni! Ich gotowanie zajmuje tylko 8 minut, a kończą doskonale ugotowane i Więc soczyste za każdym razem.

Potrzebne składniki

Ta lista składników jest tak prosta, jak to tylko możliwe. Torba mrożonych pasztecików z kiełbasą i wybrany spray do gotowania to wszystko, czego potrzebujesz!

  • Mrożone Kiełbasy: Jednorazowo można ugotować około 6-8 sztuk, w zależności od wielkości frytownicy. Tylko upewnij się, że między nimi jest dużo miejsca, frytownice powietrzne potrzebują dużego przepływu powietrza, aby prawidłowo gotować.
  • Nieprzywierający spray do gotowania: Dzięki temu paszteciki będą miały lekko chrupiącą skórkę. Mniam!
Warto przeczytać!  Tygodniowy plan posiłków nr 4 | Krytyk przepisów

Jak zrobić paszteciki z kiełbasą we frytkownicy

Soczyste, chrupiące pyszności w mniej niż 10 minut. Dzięki temu, jak łatwe są te paszteciki z kiełbasą, staną się nowym składnikiem śniadania!

  1. Rozgrzej frytkownicę: Rozgrzej frytownicę powietrzną do 390 stopni Fahrenheita.
  2. Dodaj paszteciki do koszyka: Następnie ułóż zamrożone paszteciki z kiełbaskami na dnie kosza frytownicy w jednej warstwie. Smaż mniej więcej w zależności od wielkości placków. Spryskaj również nieprzywierającym sprayem do gotowania, jeśli chcesz, aby były chrupiące.
  3. Smażenie na powietrzu: Zamknij kosz i gotuj we frytkownicy przez 4 minuty, przewracając kiełbasę w połowie procesu gotowania. Następnie gotuj kolejne 4 minuty lub do momentu uzyskania pożądanej chrupkości.
  4. Podawać: Podawaj na ciepło i ciesz się!
Mrożone paszteciki w koszu do frytkownicy.

Wskazówki kulinarne

Oto kilka wskazówek i sztuczek, o których warto pamiętać, aby smażone na powietrzu paszteciki z kiełbaskami okazały się tak smaczne, jak to tylko możliwe!

  • Gotuj pojedynczą warstwę na raz: Ponownie, przepływ powietrza ma kluczowe znaczenie dla prawidłowego gotowania potraw smażonych na powietrzu. Gotuj tylko jedną warstwę na raz, z dużą ilością miejsca pomiędzy każdym kotletem. Paszteciki ułożone jeden na drugim mogą pozostać zamrożone lub niedopieczone.
  • Łatwe czyszczenie: Spróbuj użyć wkładek do frytkownicy! Są takie wygodne! Możesz je po prostu wyrzucić, gdy skończysz gotować paszteciki z kiełbasą, bez konieczności szorowania oleju i brudu.
Warto przeczytać!  Przekąski z ciasta francuskiego na słono. Przepisy

Gotowane paszteciki z kiełbasy na białym talerzu.

Przechowywanie resztek pasztecików

Jeśli masz resztki pasztecików z kiełbasą, przechowuj je w lodówce w hermetycznym pojemniku. Pozostaną dobre do 4 dni. Podgrzej w kuchence mikrofalowej, na patelni na średnim ogniu lub we frytkownicy przez kilka minut w temperaturze 350 stopni Fahrenheita.

Kanapka z kiełbasą, jajkiem i serem jest odbierana.


  • Rozgrzej frytownicę powietrzną do 390 stopni Fahrenheita.

  • Dodaj zamrożone paszteciki z kiełbaskami do tacy lub kosza frytownicy w jednej warstwie. Smaż mniej więcej w zależności od wielkości placków. Spryskaj nieprzywierającym sprayem do gotowania, jeśli chcesz, żeby były chrupiące.

  • Zamknij kosz i gotuj we frytkownicy przez 4 minuty, przewracając kiełbasę w połowie procesu gotowania. Gotuj przez kolejne 4 minuty lub do momentu uzyskania pożądanej chrupkości.

  • Podawaj na ciepło i ciesz się!

Warto przeczytać!  Banany Foster | Krytyk receptury


Serwuje: 6

Porcja1pierożekKalorie129kcal (6%)Białko6G (12%)Tłuszcz11G (17%)Tłuszcz nasycony4G (20%)Tłuszcz wielonienasycony2GTłuszcze jednonienasycone5GTłuszcze trans0,1Gcholesterol31mg (10%)Sód270mg (11%)Potas105mg (3%)Witamina A32j.m (1%)Witamina C0,3mgWapń4mgŻelazo0,5mg (3%)

Wszystkie informacje o wartości odżywczej oparte są na obliczeniach osób trzecich i są jedynie szacunkowe. Każdy przepis i wartość odżywcza będą się różnić w zależności od używanych marek, metod pomiaru i wielkości porcji na gospodarstwo domowe.

Kurs Śniadanie

Kuchnia jako sposób gotowania amerykański

Słowo kluczowe paszteciki z kiełbasy z frytkownicy, mrożone paszteciki z kiełbasy w frytkownicy


Źródło